Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπάμπης Κούτσικος Μεσολόγγι: Στα εγκληματολογικά το μαχαίρι και τα ρούχα του κρεοπώλη
ΕΛΛΑΔΑ

Μπάμπης Κούτσικος Μεσολόγγι: Στα εγκληματολογικά το μαχαίρι και τα ρούχα του κρεοπώλη

Μπάμπης Κούτσικος Μεσολόγγι: Τα κενά στην κατάθεσή του κρεοπώλη

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι οι αρχές προκειμένου να διαλευκάνουν την υπόθεση εξαφάνισης του 30χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Στελέχη της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου-διασώστη, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και ομάδες εθελοντών, συνεχίζουν τις έρευνες στην περιοχή που εξέπεμψε για τελευταία φορά το στίγμα του κινητού του 30χρονου. Αναζητούν ένα ίχνος του Μπάμπη που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και έκτοτε δεν υπάρχει κανένα σημάδι ή ίχνος του που να δείχνει το πού θα μπορούσε να βρίσκεται.

Η ΕΛΑΣ ερευνά όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνιση του 30χρονου Μπάμπη η οποίος ζει στην Ιταλία και ήρθε στην Ελλάδα για τις γιορτές, μέχρι που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που κλήθηκαν στην ΕΛΑΣ ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε. Πρόκειται για τον 50χρονο κρεοπώλη του οποίου η πρώτη κατάθεση περιέπλεξε την κατάσταση και έθεσε ερωτήματα. Ο 50χρονος κρατείται καθώς πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ σήμερα. μάλιστα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί όπλων. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι σήμερα θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου για την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Γιατί εξετάζεται ο 50χρονος κρεοπώλης

Ο 50χρονος είναι σε κάθε περίπτωση ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη. Κατά τους ισχυρισμούς του είχαν κανονίσει να πάνε για κυνήγι, πέρασε τον πήρε με το αυτοκίνητό του, ωστόσο το κυνήγι ακυρώθηκε και τον άφησε σε σημείο κοντά στα ΤΕΙ, σε μια ερημιά, γιατί -κατά τους ισχυρισμούς του- θα συναντούσε άλλoν -άγνωστο- φίλο του. Την ίδια ώρα ο 50χρονος φέρεται να χρωστούσε ποσό της τάξης των 17.000 στον Μπάμπη. Τού τα είχε δανείσει και η οικογένεια του 30χρονου ισχυρίζεται ότι θα του τα ζητούσε πίσω. Ο ίδιος ο κρεοπώλης υποστηρίζει ότι δεν ήταν 17.000 αλλά 7.000 και ότι του είχε επιστρέψει τα χρήματα.

Καταθέτει εκ νέου σήμερα, πώς η αρχική κατάθεση περιέπλεξε τα πράγματα

Ο κρεοπώλης υποστήριξε ότι στις 20:30 της Πέμπτης πήρε τον Μπάμπη από το σπίτι του με σκοπό να πάνε για κυνήγι. Μετά από 8 με 10 λεπτά τον άφησε στη διασταύρωση των ΤΕΙ στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου–Ιωαννίνων για να συναντήσει έναν φίλο του. Ωστόσο, ο φίλος του Μπάμπη παραμένει αγνώστου ταυτότητας και κανείς από το περιβάλλον του αγνοούμενου νεαρού δεν μπορεί να υποθέσει ή να σκεφτεί ποιο πρόσωπο θα ήταν εκείνο που θα μπορούσε να συναντήσει ο Μπάμπης. Τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από τις κάμερες ασφαλείας είναι τα εξής: Σε βίντεο φαίνεται ο Μπάμπης να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη στις 20:30. Σε άλλο βίντεο μια ώρα αργότερα, στις 21:30 φαίνεται ο κρεοπώλης να επιστρέφει στο δικό του σπίτι.

Οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή που ενδεχομένως αποτύπωσαν μέρος της διαδρομής των δύο ανδρών. Επίσης, με άρση τηλεφωνικού απορρήτου θα επιχειρήσουν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του κρεοπώλη αυτή τη μία ώρα, από τη στιγμή που επιβίβασε τον Μπάμπη στο αμάξι του, ως την επιστροφή στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος φέρεται να έχει υποστηρίξει στην αρχική κατάθεσή του ότι από τη στιγμή που άφησε τον Μπάμπη έξω από τα ΤΕΙ επέστρεψε αμέσως στο σπίτι του. Την ίδια ώρα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν σταλεί το μαχαίρι, το αυτοκίνητο του κρεοπώλη αλλά και τα ρούχα που φορούσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις