Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 14χρονος Αγία Παρασκευή bullying: Αποβλήθηκε από το ιδιωτικό σχολείο ο ένας από τους μαθητές
ΕΛΛΑΔΑ

14χρονος Αγία Παρασκευή bullying: Αποβλήθηκε από το ιδιωτικό σχολείο ο ένας από τους μαθητές

Αποβλήθηκε από το ιδιωτικό σχολείο ο ένας από τους μαθητές που έκανε bullying στον 13χρονο

Συνεχίζει να δέχεται απειλές ο 14χρονος, που έπεσε θύμα σκληρού bullying στην Αγία Παρασκευή, όταν συνομήλικοί του του έστησαν ενέδρα και του επιτέθηκαν, δίνοντάς του μπουνιά στη μύτη και τον έβαλαν να γονατίσει κάτω, τραβώντας τον βίντεο. Την ίδια, ώρα, άφαντοι μένουν μέχρι σήμερα οι τρεις ανήλικοι που εμπλέκονται στην άγρια επίθεση σε βάρος του 14χρονου που υπενθυμίζεται ότι συνέβη στις αρχές του έτους, και πιο συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου. Σήμερα ο 14χρονος επέστρεψε στο σχολείο του συνοδευόμενος από τον πατέρα του και τον δικηγόρο του, κατόπιν συμβουλής της ψυχολόγου που παρακολουθεί τον ανήλικο. Ο ανήλικος είναι ακόμα αγχωμένος, καθώς ένας από τους θύτες φοιτά στο ίδιο σχολείο με αυτό που πηγαίνει το θύμα. Όπως όμως ανέφερε το Mega, ο δράστης θα αποβληθεί δια παντός από το ιδιωτικό σχολείο που φοιτά, αν δεν έχει ήδη αποβληθεί από αυτό.

Ωστόσο το μαρτύριο δεν τελειώνει εδώ. Οι ανήλικοι δράστες και οι γονείς τους διαφεύγουν της σύλληψης, ενώ μάλιστα συνεχίζουν τις απειλές, καθώς όπως κατήγγειλε ο πατέρας του 13χρονου, οι δράστες κάλεσαν ξανά στο στο κινητό του 14χρονου και συνέχισαν να τον τραμπουκίζουν. “Το παιδί το απείλησαν χθες το βράδυ. Το πήραν τηλέφωνο στο κινητό του από απόκρυψη και το ξαναπείλησαν. ‘Και τι νομίζεις κάτι έκανες που πήγες στην αστυνομία’. Και του μιλήσανε άσχημα το έβρισαν. Αυτά που συμβαίνουν σε μας δεν είναι bullying είναι εγκληματικές πράξεις είναι κακουργήματα”.

Για ολιγωρία από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας. “Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με εγκληματικές πράξεις νέων, που απείλησαν με όπλα, που έκαναν βανδαλισμούς στα οχήματα της οικογένειας, που ξεφτίλισαν στην κυριολεξία ένα παιδάκι, έπρεπε η αστυνομία από την πρώτη στιγμή να εκτελέσει την εντολή του εισαγγελέα και να συλλάβει τους γονείς”, συμπλήρωσε.

“Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα διασταυρωθεί το παιδί με τους δράστες”

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο πατέρας του 14χρονου μαθητή ανέφερε πως ο μαθητής βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο μαθητής θα επιστρέψει σήμερα, Δευτέρα, στο σχολείο του, ενώ οι γονείς του δράστη ενημέρωσαν την διευθύντρια του σχολείου πως έχουν κορονοϊό και το παιδί τους δεν θα πάει σήμερα στο σχολείο.

“Ο ψυχολόγος που μιλήσαμε μας είπε το παιδί να επανέρθει στην πραγματικότητα, να μη συζητά το θέμα, να μην πει τίποτα στους συμμαθητές του, ούτε σε κανέναν άλλο και να παριστάνει ότι όλα είναι καλά μέχρι να γίνουν. Θα το προσπαθήσουμε. Δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, αλλά τον πείσαμε”, είπε ο πατέρας του μαθητή και συνέχισε: “Μας διαβεβαίωσαν από το σχολείο ότι το παιδί δεν θα διασταυρωθεί με τους δράστες. Το περιστατικό δεν έγινε εντός του σχολείου. Στο ίδιο σχολείο που είναι το παιδί που μας δημιούργησε το πρόβλημα είναι και το δικό μου παιδί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται το σχολείο”.

Σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή, πίσω από το νέο απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο γιος του κρυβόταν κάποιος έφηβος, ο οποίος άλλαξε τη φωνή του ώστε να ακούγεται ενήλικος, με σκοπό να τον φοβερίσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις