Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η πανακότα έτσι όπως δεν την έχεις ξαναφάει: Αλμυρή, ξεχωριστή και πολύ πολύ νόστιμη
PLUS

Η πανακότα έτσι όπως δεν την έχεις ξαναφάει: Αλμυρή, ξεχωριστή και πολύ πολύ νόστιμη

Η επικάλυψη με καρύδια και μέλι προσφέρει στον ουρανίσκο ένα ευχάριστο και γλυκόξινο αποτέλεσμα

Το παραδοσιακό νόστιμο και στρογγυλό γλυκό που είναι πολύ αγαπητό και γνωστό σε όλο τον κόσμο, σε αυτή την περίπτωση είναι διαθέσιμο στην αλμυρή του εκδοχή, χάρη στην προσθήκη παρμεζάνας. Αλλά η επικάλυψη με καρύδια και μέλι προσφέρει στον ουρανίσκο ένα ευχάριστο και γλυκόξινο αποτέλεσμα

Υλικά

200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

200 γρ. γάλα φρέσκο ​​πλήρες

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

8 γρ. βρώσιμη ζελατίνη

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

Για διακόσμηση

Μέλι

Καρύδια

Μερικά κομμάτια καραμελωμένο πορτοκάλι

Μερικές βελόνες δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη βρώσιμη ζελατίνη σε άφθονο πολύ κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το δεντρολίβανο και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και λιώνουμε το τυρί σε πολύ χαμηλή φωτιά, που δεν ξεπερνά τους 80 βαθμούς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την στραγγισμένη και στυμμένη βρώσιμη ζελατίνη, ανακατεύουμε για να διαλυθεί και φιλτράρουμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φόρμες και τις βάζουμε στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη αν χρησιμοποιήσετε φόρμες σιλικόνης) για τουλάχιστον 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει η πανακότα.

Όταν η πανακότα είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τις φόρμες. Αν χρησιμοποιήσατε μεταλλικό καλούπι, βουτήξτε το μέχρι την άκρη για 2 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό και μετά αναποδογυρίστε το καλούπι και γυρίστε το περιεχόμενο σε ένα πιατάκι. Αν χρησιμοποιήσατε φόρμα σιλικόνης, βγάζετε την παγωμένη πανακότα, την τακτοποιείτε σε ένα πιατάκι και την αφήνετε να ξεπαγώσει είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Διακόσμηση

Διακοσμήστε κάθε πανακότα με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα καρύδι, μερικά κομμάτια καραμελωμένο πορτοκάλι και μερικές βελόνες δεντρολίβανο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις