Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεραπετρίτης: Ζητήματα κυριαρχίας της χώρας δεν πρόκειται ποτέ να συζητηθούν ή να αναθεωρηθούν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Ζητήματα κυριαρχίας της χώρας δεν πρόκειται ποτέ να συζητηθούν ή να αναθεωρηθούν

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Για τα ζητήματα αυτά δεν χωράει κομματική εκμετάλλευση»

Ζητήματα που αφορούν στην κυριαρχία της χώρας δεν πρόκειται ποτέ να συζητηθούν ούτε να αναθεωρηθούν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπη Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά. Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι κανένας πολιτικός δεν θα θέσει ποτέ ζητήματα που που αφορούν στην εθνική κυριαρχία της χώρας, ενώ για τη Συνθήκη της Λωζάννης είπε ότι «ζήτημα τροποποίσης δεν υπάρχει και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει. Αποτελεί για εμάς ιερό, στέραιο νομικό θεμέλιο. Ζητήματα κυριαρχίας δεν ετέθησαν, ούτε πρόκειται ποτέ να τεθούν» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι για τα ζητήματα αυτά δεν χωράει κομματική εκμετάλλευση.

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν το απόγευμα στα Χανιά ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, σε ανοικτά ζητήματα ενεργειακή και αμυντική συνεργασία. Όπως είπε θα τεθεί και το θέμα των F-35 γιατο οποίο είπε ότι «νομίζω θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

«Η ενισχύση των ενόπλων δυνάμεων ενίσχυσε και την εξωτερική πολιτική. Η χώρα αποκτά ειδικό βάρος, είναι σημαντικό ζήτημα η αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων. Υπάρχει το αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα των F-35, νομίζω θα έχουμε θετικές εξελίξεις» είπε. Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνουμε ότι δεν καθορίζουμε πώς η αμερικανική διπλωματία αποδίδει την αμυντική συνδρομή της και σε άλλες χώρες, αυτό που απαιτούμε είναι ότι στο πλαίσιο της αμυντικής συμμαχίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ να γίνεται σεβαστός ο κανόνας της ακεραιότητας. Κανένας εξοπλισμός να μην χρησιμοποιείται σε βάρος συμμάχου χώρας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις