Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μελομακάρονα που περίσσεψαν, τι φτιάχνουμε: Μια θεϊκή, εύκολη ιδέα
PLUS

Μελομακάρονα που περίσσεψαν, τι φτιάχνουμε: Μια θεϊκή, εύκολη ιδέα

Μελομακάρονα που περίσσεψαν, τι φτιάχνουμε: Φτιάξε κάτι καινούργιο και λαχταριστό

Για τα μελομακάρονα, το πιο αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων, υπάρχουν άπειρες συνταγές και ευτυχώς έχουμε εναλλακτικές να τα απολαμβάνουμε είτε χωρίς ζάχαρη, είτε χωρίς γλουτένη, είτε με λίγο είτε με πολύ σιρόπι και, ναι, έχει νόημα να τα κάνουμε light, αλλά εξίσου απολαυστικά. Και τα καλά με τα μελομακάρονα δεν σταματούν εδώ, αφού σε σχέση με τους κουραμπιέδες, το άλλο χριστουγεννιάτικο γλυκό, φαίνεται ότι είναι πιο υγιεινό, χάρη στα συστατικά του.

Το μοναδικό ίσως πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι με έναν περίεργο τρόπο το σπίτι γεμίζει και εσύ νιώθεις την… υποχρέωση να τα καταναλώσεις. Αν όμως θέλεις να φτιάξεις κάτι καινούργιο, για να αξιοποιήσεις τα γλυκά που έχουν μείνει και να έχεις ένα «φρέσκο» κέρασμα για φίλους και συγγενείς τις πρώτες μέρες του χρόνου, σου έχουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα απίθανο μωσαϊκό.

Σοκολατένιο μωσαϊκό από μελομακάρονα

Μέσα σε λίγα λεπτά, με λίγα μόνο επιπλέον υλικά, που κατά πάσα πιθανότητα έχεις ήδη στο σπίτι, μπορείς να φτιάξεις ένα μωσαϊκό από σπασμένα μελομακάρονα και να το φυλάξεις στην κατάψυξη, ώστε να διατηρηθεί αρκετές μέρες.

Στο παρακάτω βίντεο του ow.gr, μπορείς να δεις τη συνταγή και την εκτέλεσή της.

Το μελομακάρονο έγινε … κρουασάν, κορμός και άλειμμα
Η ιστορία του κουραμπιέ: Πώς πήρε το όνομά του και από πού «κατάγεται»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις