Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Η πρωτοβουλία του Τσιτσιπά για τα νέα παιδιά που παίζουν τένις στη χώρα μας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η πρωτοβουλία του Τσιτσιπά για τα νέα παιδιά που παίζουν τένις στη χώρα μας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζει κάτι το οποίο θα είναι ανεξάρτητο από την ομοσπονδία η Μαρία Σάκκαρη στέκεται στο πλευρό του.

Πρόκειται για δύο αθλητές, οι σπουδαίες επιτυχίες των οποίων έχουν εμπνεύσει πολλά νέα παιδιά και έχουν κάνει γνωστό το τένις στη χώρα μας. Πρόκειται για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, δύο τενίστες κορυφαίου επιπέδου, που έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας και τη στροφή των παιδιών προς τα κορτ και τα τένις κλαμπς. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε δηλώσεις που έκανε από την Αυστραλία, εδώ και καιρό ετοιμάζει κάτι, το οποίο θα είναι ανεξάρτητο από την ομοσπονδία και θα βοηθήσει τα νέα παιδιά που παίζουν τένις στη χώρα μας. Ο 25χρονος τενίστας γνωρίζει καλά τα προβλήματα που υπάρχουν σε θέματα υποδομών και στήριξης όσων παιδιών θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τένις, καθώς τα αντιμετώπισε και ο ίδιος όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα.

Ο Στέφανος πέρασε πολλές δυσκολίες για να καταφέρει να φτάσει εκεί που βρίσκεται: Να είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια ένας εκ των κορυφαίων στον κόσμο και να περήφανους όλους τους Ελληνες με τις σπουδαίες επιτυχίες του στις μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ο δρόμος του Τσιτσιπά δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά μέσα από τις δυσκολίες κατάφερε να γίνει καλύτερος. Δυσκολίες τις οποίες ενδεχομένως να μην μπορέσουν να ξεπεράσουν κάποια άλλα παιδιά. Γι’ αυτό και θέλει να τα βοηθήσει όσο μπορεί. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, το δικό του σχέδιο είναι ανεξάρτητο από το αντίστοιχο της ομοσπονδίας, χωρίς, όμως, να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι δηλώσεις Τσιτσιπά

«Προσωπικά έχω ένα πλάνο, το οποίο θέλω να εφαρμόσω σε μερικά χρόνια από τώρα. Δεν περιμένω κάτι από την ομοσπονδία, δεν θα έχουν την ευθύνη γι’ αυτό, είναι ένα προσωπικό θέμα και κάτι που θέλω να δημιουργήσω μέσα στα επόμενα χρόνια. Δεν θα πω ακριβώς τι, αλλά το έχω στο μυαλό μου και το έχω συζητήσει και με την ομάδα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια τόνισε ότι είναι ευπρόσδεκτη στο πρότζεκτ και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν θα έχανε ευκαιρία να βοηθήσει σε οποιοδήποτε εγχείρημα κάνει καλό στο ελληνικό τένις.

«Φυσικά, σ’ αυτό το πρότζεκτ είναι ευπρόσδεκτη και η Μαρία, η οποία έκανε μεγάλα πράγματα στο tour πριν από εμένα και εγώ την ακολούθησα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι και μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Για μένα είναι ένα πάθος και δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Παθιάζομαι με την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα και ελπίζω στο μέλλον να βρω τον χρόνο γιατί είναι κάτι που με απασχολεί πολύ τους τελευταίους μήνες. Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου είναι αυτό που με κρατάει στάσιμο. Εύχομαι στο μέλλον να βρω τον χρόνο για να το κάνω.

Αγαπώ πολύ τα παιδιά και μου αρέσει να βρίσκομαι δίπλα τους, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το τένις. Είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω νέους παίκτες, κυρίως από τη χώρα μας. Είχα την ευκαιρία να είμαι για λίγες μέρες μέντορας του Στέφανου (Σακελλαρίδη) εδώ στο Σίδνεϊ. Έχω βρεθεί σε καταστάσεις που δεν έχουν βρεθεί πολλοί Έλληνες τενίστες στο παρελθόν και θέλω να συνεχιστεί αυτή η κληρονομιά, να προωθήσω το άθλημα με τον δικό μου τρόπο. Θέλω να είμαι εκεί για τις νέες γενιές, όταν θα χρειαστεί να ανεβούν τα σκαλοπάτια και να συνεχίσουν να ονειρεύονται να φτάσουν εκεί που έχουμε φτάσει εγώ και η Μαρία. Να υπάρχει υποστήριξη, γιατί δεν γίνεται έτσι», πρόσθεσε ο Στέφανος.

Στο πλευρό του η Σάκκαρη

Ο Τσιτσιπάς γνωρίζει ότι η Μαρία Σάκκαρη θα βρίσκεται στο πλευρό του και θα τον βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί όταν αρχίζει να υλοποιεί το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του για την ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα. Κάτι που επιβεβαίωσε και η ίδια η Ελληνίδα τενίστρια. «Το τένις είναι το τρίτο πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα μετά το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Πηγαίνεις στα γήπεδα και είναι γεμάτα, από παιδιά, ενήλικες, ανθρώπους όλων των ηλικιών. Το ξέρω γιατί μου το λένε και οι άνθρωποι που εργάζονται σ’ αυτόν τον χώρο. Η ομοσπονδία μας δεν έχει βοηθήσει σχεδόν καθόλου τους αθλητές. Αυτό καλό θα είναι να αλλάξει κάποια στιγμή, θα το θέλαμε όλοι πολύ. Μου αρέσει να βλέπω μικρά παιδιά να αγωνίζονται και να το προσπαθούν. Νιώθω ότι αν δεν ήμασταν εμείς στις τηλεοράσεις τους, ίσως να μην έβρισκαν κίνητρο. Είναι σημαντικό το ότι είμαστε οι εικόνες αυτών των παιδιών. Όχι μόνο εγώ και ο Στέφανος, αλλά και ο Πέτρος (Τσιτσιπάς), τα κορίτσια, όλοι προσπαθούν για το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία.

Ο Στέφανος για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρουν μόνο οι δικές του επιτυχίες, αλλά αυτό που τον νοιάζει περισσότερο είναι η ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα. Το κάνει με την παρουσία του στους αγώνες του Davis Cup, το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, που γεμίζουν ασφυκτικά τα γήπεδα που αγωνίζεται η εθνική. Το έκαναν στο ΟΑΚΑ, το έκαναν στο Καλλιμάρμαρο και θα το κάνουν και στο tie με τη Ρουμανία, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων (3-4/2).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις