Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Θάνος Καλλίρης – τεχνητή νοημοσύνη: «Άκουσα τον Παντελίδη να τραγουδάει Αργυρό»
LIFESTYLE

Θάνος Καλλίρης – τεχνητή νοημοσύνη: «Άκουσα τον Παντελίδη να τραγουδάει Αργυρό»

Θάνος Καλλίρης - τεχνητή νοημοσύνη: Μίλησε για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και το πώς έχει διεισδύσει στη βιομηχανία της μουσικής

Ο Θάνος Καλλίρης μίλησε για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και το πώς αυτή έχει διεισδύσει στη βιομηχανία της μουσικής, κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο «Πρωίαν σε είδον» την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου. «Τώρα πια με το ΑΙ λες “γράψε μου ένα τραγούδι” και σου το γράφει. Δεν το έχω επιχειρήσει αλλά γενικά παρακολουθώ από πολύ κοντά το θέμα, το τι θα δούμε στο πολύ εγγύς μέλλον είναι ασύλληπτο. Είναι τόσο καταιγιστικό και τόσο μεγάλη αυτή η χιονόμπαλα που κατακρυλάει και δεν υπάρχουν οι νόμοι παγκοσμίως να το πιάσουν και να το “δέσουν” κάπως», ανέφερε αρχικά ο Θάνος Καλλίρης.

Και πρόσθεσε: «Το πρώτο “μαγικό” πράγμα στη μουσική ήταν το κουρδιστήρι της φωνής, το λεγόμενο autotune. Στην αρχή το φοβόντουσαν, το πολεμούσαν, το κορόιδευαν και τελικά έγινε ένα standard της βιομηχανίας. Νομίζω τα standards τα επόμενα, το πώς θα προφυλαχτούμε… πρέπει κάποιοι άνθρωποι που είναι σοφοί να μας προφυλάξουν». Στη συνέχεια, είπε: «Υπάρχει ήδη Beatles AI, τραγούδι που δεν έχουν πει οι Beatles, που είναι σαν να το λένε οι Beatles, είναι οι 4 φωνές τους. Έχω ακούσει τον Παντελίδη να τραγουδάει Αργυρό. Ήταν λίγο τρομακτικό αλλά ήταν συγκλονιστικό, ήταν σαν να ήταν ο Παντελίδης και να έχει πάρει μια κιθάρα και να τραγουδάει ένα τραγούδι του Αργυρού». «Έχουν γίνει ήδη μελέτες και θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας, εκατομμύρια, από το ΑΙ στο μέλλον» δήλωσε στο τέλος ο Θάνος Καλλίρης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις