Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανάβυσσος προγραμματιστής αρπαγή: Η στιγμή που ο 29χρονος ζητά βοήθεια σε βενζινάδικο
ΕΛΛΑΔΑ

Ανάβυσσος προγραμματιστής αρπαγή: Η στιγμή που ο 29χρονος ζητά βοήθεια σε βενζινάδικο

Ανάβυσσος προγραμματιστής αρπαγή: Ο 29χρονος μετά την αρπαγή του, έχει μονωτική ταινία στα χέρια του, στον λαιμό ακόμα και στο πίσω μέρος της κουκούλας του

Ο 29χρονος μετά την αρπαγή του, έχει μονωτική ταινία στα χέρια του, στον λαιμό ακόμα και στο πίσω μέρος της κουκούλας του, ενώ η φόρμα που φοράει είναι λερωμένη. Ο υπάλληλος του βενζινάδικου, στο οποίο έφτασε ο 29χρονος όταν κατάφερε να λυθεί, ζητώντας βοήθεια, περιέγραψε στο MEGA τις πρώτες στιγμές. «Εμφανίστηκε ένας άνθρωπος αλλόφρων. Φαινόταν χαμένος, σαν να ήταν σε άλλον τόπο. Μας ζήτησε βοήθεια. Το πρώτο πράγμα που μας είπε ήταν “θέλω να μιλήσω με τη μητέρα μου. Κατάφερα να λυθώ”. Ωρυόταν».

Ο υπάλληλος, ονόματι Μιχάλης, συμπλήρωσε ότι «κάναμε τρία τηλέφωνα. Το πρώτο στην αστυνομία για να επιληφθεί του θέματος, το δεύτερο στη μητέρα του και το τρίτο στην κοπέλα του. Μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε. Ζήτησε από τη μητέρα του να καλέσει την αστυνομία». Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ο άνθρωπος ήταν “αμπαλαρισμένος” με χαρτοταινία. Κουκούλα, λαιμό, χέρια, πόδια, γόνατα. Κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες», οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν σαν αυτές της αστυνομίας, αλλά πιο απλές.

Το χρονικό της αρπαγής στην Ανάβυσσο

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν τουλάχιστον δύο δράστες ακινητοποίησαν τον 29χρονο έξω από το σπίτι φιλικού του προσώπου με το πρόσχημα ότι θα διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα των Καλυβίων Θορικού. Στη συνέχεια, οι άγνωστοι έδεσαν με χειροπέδες τον 29χρονο και τον επιβίβασαν στη θέση συνοδηγού ενός αυτοκινήτου, ενώ στη θέση του οδηγού βρέθηκε ο ένας εκ των δραστών. Τον μετέφεραν σε δάσος, όπου τον αποβίβασαν και τον τοποθέτησαν στο πορτ-μπαγκάζ. Στο μεταξύ, του αφαίρεσαν με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν δυο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, τα κλειδιά του σπιτιού του, κάρτες τραπεζών, για τις οποίες τον εξανάγκασαν να τους αποκαλύψει τους κωδικούς PIN, ενώ επίσης τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων.

Αμέσως μετά, οι δράστες μετέφεραν κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Έπειτα, αφού επιβίβασαν ξανά τον 29χρονο προγραμματιστή στο αυτοκίνητο, του έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, ενώ έδεσαν με χειροπέδες τον ίδιο στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Ωστόσο, στην πορεία, ο 29χρονος κατάφερε να λυθεί και περπατώντας έφτασε σε ένα βενζινάδικο στο 44ο χιλιόμετρο της Λ. Αναβύσσου, όπου με την βοήθεια υπαλλήλου ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το συμβάν καθώς και την μητέρα του. Εκείνη, με τη σειρά της, ενημέρωσε την Άμεση Δράση για το συμβάν. Επίσης, τους ενημέρωσε και για επικείμενη διάρρηξη του σπιτιού της, όπως την είχε πληροφορήσει ο γιος της.

Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και εντόπισαν έναν άνδρα (πρόκειται για έναν 24χρονο Μολδαβό, σύμφωνα με το MEGA) να βγαίνει από την πολυκατοικία στους Αμπελοκήπους. Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην οδό Δημοχάρους και να τον προσάγουν στην ΓΑΔΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις