Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Market Pass πληρωμή: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα του voucher
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass πληρωμή: Πότε καταβάλλονται τα χρήματα του voucher

Market Pass πληρωμή: Διενεργούνται τελικοί έλεγχοι για όλους του αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κλείσει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Market Pass. Πριν την τελευταία προβλεπόμενη ημερομηνία πληρωμών στις 8 Ιανουαρίου, διενεργούνται τελικοί έλεγχοι για όλους του αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης, ιδίως ως προς τα μέλη του νοικοκυριού. Ο έλεγχος περιλαμβάνει τόσο τους δικαιούχους που είχαν λάβει την αίτηση σε προηγούμενους κύκλους του Market Pass και λαμβάνουν την ενίσχυση των μηνών Αυγούστου – Οκτωβρίου 2023 αυτόματα, όσο και τους νέους αιτούντες.

Μετά τον έλεγχο και την πλήρωση των προϋποθέσεων διενεργείται η σχετική πληρωμή. Υπενθυμίζεται ότι, παράταση έλαβε και η διάρκεια ισχύς των ψηφιακών καρτών μέχρι και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024. Σε περίπτωση απόρριψης της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή στον τραπεζικό του λογαριασμό ο αιτών που θα ενημερώνεται με κάθε πρόσφορο μέσο θα έχει δικαίωμα να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις μετά την 8η Ιανουαρίου 2024 και να υποβάλλει εκ νέου την αίτηση μέχρι την 26η Ιανουαρίου 2024.

Ποιοι θα λάβουν διπλό επίδομα

Μέχρι το τέλος του έτους παρατείνεται το επίδομα για όσους δικαιούχους είναι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Πρόκειται για διπλάσια οικονομική ενίσχυση που καταβάλλεται με τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις αυτόματα στους δικαιούχους του Market Pass ΙΙ (Αύγουστος – Οκτώβριος 2023).

Ειδικότερα, χορηγείται ενίσχυση 20% επί του μηνιαίου ύψους αγορών. Υπενθυμίζεται πως στην καταβολή του Market Pass στο σύνολο της χώρας προβλέπεται χορήγηση 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών. Πιο αναλυτικά, το μηνιαίο ύψος αγορών ορίζεται σε 220 ευρώ, για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο αγορών το ποσό των 1.000 ευρώ. Το όριο αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι εξαρτώμενα τέκνα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις