Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συρίγος για Συνθήκη Λωζάνης: Ο Μαρινάκης για τις δηλώσεις που έφεραν αντιδράσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρίγος για Συνθήκη Λωζάνης: Ο Μαρινάκης για τις δηλώσεις που έφεραν αντιδράσεις

"Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα"

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για την αντίδρασή του σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Άγγελου Συρίγου σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μέσω του ΣΚΑΪ. «Ο Κασσελάκης δεν το αντιλαμβάνεται, δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σημείωσε ότι στη Διακήρυξη των Αθηνών, γίνεται σαφής αναφορά στο διεθνές δίκαιο, καίριο σημείο του οποίου είναι η Συνθήκη της Λωζάνης.

Μαρινάκης: O Συρίγος μίλησε με την επιστημονική του ιδιότητα

Εξήγησε ότι ο κ Συρίγος μίλησε στον ΣΚΑΪ με την επιστημονική του ιδιότητα και δεν αναφέρθηκε σε κυριαρχικά δικαιώματα, καθιστώντας σαφές ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Άγγελου Συρίγου. «Ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται σε ώρες Αμερικής και γίνεται ο επισπεύδων μιας κατάστασης που δεν δημιουργήθηκε όλη την ημέρα», είπε προσθέτοντας: «Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι σχολιαστής των social media. Όταν δεν υπάρχει θέμα και δια στόματος πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, είναι σαφές ότι το πρόβλημα το δημιούργησε ο ίδιος».

Υπογράμμισε ότι «ο κ. Συρίγος δεν μίλησε για αποστρατικοποίηση των νησιών και έκανε ανάλυση για επιμέρους όρους που από το 1974 έως το 2023 έχουν αλλάξει κατά τον ίδιο. Ήταν μια επιστημονική ανάλυση» και πρόσθεσε ότι η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε διαστάσεις για το καλό της χώρας μας.

Για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία

Για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι στην «ατζέντα της κυβέρνησης για τη νέα χρονιά, υπάρχουν θέματα που δεν υπήρχε συναίνεση. Ένα από τα νομοσχέδια μέσα στην τετραετία είναι και αυτό». Ως προς το χρόνο, είπε ότι περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις ενώ στην ερώτηση τι θα συμβεί αν δεν το ψηφίζει κάποιος βουλευτής απάντησε «καλό είναι να περιμένουμε να έρθει το κείμενο και να δούμε ποιοι είναι οι κανόνες». Αναφερόμενος τέλος στις αντιδράσεις της Εκκλησίας είπε ότι «σεβόμαστε τις απόψεις της αλλά δεν νομοθετεί».


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις