Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός 2024: Παραμένει ο Μάκης Βορίδης, παρά τα σενάρια απομάκρυνσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός 2024: Παραμένει ο Μάκης Βορίδης, παρά τα σενάρια απομάκρυνσης

Φήμες ήθελαν τον Παύλο Μαρινάκη να αντικαθιστά τον Μάκη Βορίδη στο Υπουργείο Επικρατείας, όμως δεν επιβεβαιώθηκαν

Διαψεύστηκαν τελικά τα σενάρια που ήθελαν επισφαλή τη θέση του Μάκη Βορίδη στην κυβέρνηση, μετά τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε αιφνιδίως το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2024. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναβαθμίζεται σε υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και μαζί με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες του Τύπου. Φήμες παρουσίαζαν τον Παύλο Μαρινάκη ως τον νέο υπουργό Επικρατείας, στη θέση του Μάκη Βορίδη, όμως τίποτα τέτοιο δεν έγινε, παρότι υπήρξε μια σύγχυση λίγο μετά τις ανακοινώσεις.

Ωστόσο, ο κ. Βορίδης παραμένει αμετακίνητος στο Υπουργείο Επικρατείας, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί απομάκρυνσής του λόγω της “ανταρσίας” στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών” Σύμφωνα με τα σενάρια που δεν επιβεβαιώθηκαν, ο Μάκης Βορίδης θα “πλήρωνε” τις δηλώσεις του εναντίον του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, αφού η στάση του είναι αρνητική και έχει προαναγγείλει ότι δεν θα ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Μάλιστα, έχει δηλώσει ότι αν απαιτηθεί από τον πρωθυπουργό κομματική πειθαρχία, ο ίδιος θα παραιτηθεί: “Στα ζητήματα της συνειδήσεως εννοείται ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Επομένως, αν κάποιος μου πει “πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά αυτό”, δεν μπορώ να το κάνω αυτό”.

“Αυτή τη στιγμή για τη ρύθμιση των νομικών σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων συντρόφων, συζύγων, οτιδήποτε, υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εξομοιώνει πλήρως τη νομική σχέση με τις νομικές συνέπειες του γάμου”, είναι η θέση του Μάκη Βορίδη για το ζήτημα. Το γεγονός ότι παραμένει στη θέση του υπουργού Επικρατείας αποδεικνύει πως η συγκεκριμένη στάση του κ. Βορίδη δεν εκλαμβάνεται ως “ανταρσία” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις