Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Έβρος: Συνελήφθη ο διακινητής
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Έβρος: Συνελήφθη ο διακινητής

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών - Έβρος: Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν στην Τουρκία οι εγκέφαλοι της συμμορίας

Στον Έβρο οι καρδιακοί παλμογράφοι.. άκουσαν τους χτύπους της καρδιάς 18 παράτυπων μεταναστών, κρυμμένων από τους διακινητές σε ρυμουλκούμενο φορτηγό διεθνών μεταφορών που έρχονταν από Τουρκία. Στον Άγιο Παντελεήμονα οι αστυνομικοί βρήκαν παράτυπους μετανάστες σε οικία – «ξενώνα», όπου κρατούνταν «μέχρι να αποπληρώσουν τα χρέη τους»!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήταν αδύνατο να δουν τους δέκα οκτώ παράτυπους μετανάστες στοιβαγμένους και κρυμμένους μέσα σε εμπορεύματα στο ρυμουλκούμενο μεγάλου φορτηγού διεθνών μεταφορών. Όμως…άκουσαν τους παλμούς της καρδιάς τους, όταν έθεσαν σε λειτουργία το μηχάνημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών, που έχει τη δυνατότητα από μακριά να ανιχνεύει τα ίχνη ζωής μέσα σε άψυχα αντικείμενα. Όταν οι αστυνομικοί και οι τελωνειακοί του Έβρου κατάλαβαν ότι ο οδηγός ήταν μέλος κυκλώματος  διακινητών και επιχείρησε να περάσει έχοντας κρυμμένο το «εμπόρευμα» στο ερμητικά κλειστό  ρουμουλκούμενο από την Τουρκία στην Ελλάδα, ακινητοποίησαν το όχημα και ξεκίνησαν την έρευνα. Πράγματι βρέθηκαν οι 18 παράτυποι μετανάστες, ενώ ο οδηγός συνελήφθη, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και ήδη η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν στην Τουρκία οι εγκέφαλοι της συμμορίας, που βρίσκονται πίσω από την παράνομη διακίνηση.

 Στους κήπους του Έβρου

Η Αστυνομία σε επίσημη ενημέρωσή της αναφέρει ότι ο περί ού ο λόγος οδηγός  «οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει επιμελώς στο ρυμουλκούμενο,  δεκαοχτώ  μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντας τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας».

Σε δεύτερη υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν άλλον  διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι  μη νόμιμους μετανάστες. Η Αστυνομία πληροφορεί ότι κατασχέθηκαν τα οχήματα και των δύο  και κινητά τηλέφωνα. Που σημαίνει ότι θα αποτελέσουν βασικό εργαλείο για την επέκταση της έρευνας προς την Τουρκία, αφού θα προκύψουν οι επαφές που είχε  ο οδηγός με άλλα μέλη του ίδιου κυκλώματος.

Χειροπέδες σε 34χρονη

Τις ίδιες ώρες, στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας,  με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.,  έπεφτε στα χέρια των αστυνομικών 34χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη για αρπαγή παράτυπων μεταναστών! Μετά από έρευνα σε οικία στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα όπως διαπιστώθηκε  ότι αυτή λειτουργούσε ως «άτυπος ξενώνας» απόκρυψης μεταναστών, λέει η Αστυνομία και συνεχίζει:

«Εντός της οικίας εντοπίστηκαν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα και στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα με τη βοήθεια κυκλώματος και κρατήθηκαν στον άτυπο «ξενώνα», υπό την επίβλεψη της 34χρονης, έως ότου αποπληρώσουν τα χρέη τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις