Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σάκκαρη – Τσιτσιπάς: Ήττα από Σένγκουελ – Βέρα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη – Τσιτσιπάς: Ήττα από Σένγκουελ – Βέρα

Σάκκαρη - Τσιτσιπάς: Κακή θέση για την Ελλάδα στο United Cup

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management 

Τα ξημερώματα της Τρίτης (2/1, 06:05) ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη γνώρισαν την ήττα από τον Τόμας Μπάριος Βέρα και την Ντανιέλα Σένγκουελ με σετ 1-2 (7-6, 3-6, 6-10) στο United Cup του Σίδνεϊ και πλέον η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού ηττήθηκε συνολικά με 2-1 από την Χιλή. Οι Έλληνες πρωταθλητές ξεκίνησαν παίρνοντας το πρώτο σετ κάνοντας απίστευτη ανατροπή στο tie-break, αφού επέστρεψαν από το 1-5 και επικράτησαν με 7-5.

Η απόδοση τους στο 2ο σετ

Στην συνέχεια ωστόσο η απόδοσή τους έπεσε, έχασαν εύκολα το δεύτερο σετ και δεν άντεξαν στο Super tie break κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα τους στο διπλό σε επίπεδο United Cup. Το πιο ανησυχητικό σημάδι ωστόσο ήταν ότι ο Τσιτσιπάς φάνηκε κατά την διάρκεια του super tie break να αισθάνεται ενοχλήσεις στην μέση, με την Ελλάδα να ελπίζει ότι ο Έλληνας πρωταθλητής θα είναι εντάξει αύριο (3/1) κόντρα στον Καναδά. Ο ίδιος ωστόσο δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αγωνιστεί και στα δύο ματς κόντρα στους Καναδούς.

Πλέον η Ελλάδα θέλει οπωσδήποτε την νίκη κόντρα στον Καναδά στους αυριανούς αγώνες προκειμένου να έχει ελπίδες πρόκρισης. Σε περίπτωση που νικήσει τους Καναδούς, θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με την Χιλή στον όμιλο, αφού ο Καναδάς νίκησε χθες (1/1) τους Χιλιανούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Σάκκαρη (Νο8) είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα του United Cup την Σένγκουελ (Νο671) με 2-0, ενώ στον δεύτερο αγώνα ο Στέφανος Σακελλαρίδης αγωνίστηκε αντί του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο416) και γνώρισε οριακή ήττα με 1-2 από τον Νίκολας Γιάρι (Νο19).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις