Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ: Η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. $
ΚΟΣΜΟΣ

Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ: Η πρώτη γυναίκα με περιουσία 100 δισ. $

Φέτος έγινε πλουσιότερη κατά 28,6 δισεκατομμύρια

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ δεν είναι μόνο η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Έγινε και η πρώτη που η περιουσία της φτάνει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κληρονόμος της L’Oréal και επιχειρηματίας πέτυχε αυτό το ορόσημο την Πέμπτη, χάρη στην άνοδο της μετοχής της αυτοκρατορίας καλλυντικών. Η μητέρα της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ, Λιλιάν Μπετανκούρ, επίσης κατείχε τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας μέχρι τον θάνατό της, το 2017.  Ο παππούς της Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ, Ουζέν Σουλέρ, ίδρυσε την εταιρεία το 1909, για την παρασκευή και πώληση της βαφής μαλλιών που εφηύρε ο ίδιος. Πλέον, αποτελεί έναν παγκόσμιο κολοσσό, η αξία του οποίου στο χρηματιστήριο του Παρισιού εκτιμάται στα 241 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η 70χρονη Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέ και η οικογένειά της παραμένουν οι μεγαλύτεροι μέτοχοι, κατέχοντας σχεδόν το 35%. Η αξία αυτού του μεριδίου βοήθησε να αυξηθεί κατά 28,6 δισεκατομμύρια δολάρια η περιουσία της φέτος και να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.  Βέβαια, δεν ήταν η μόνη δισεκατομμυριούχος που έγινε ακόμη πλουσιότερη μέσα στο 2023. Από τους 50 πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, οι 38 κατέγραψαν κέρδη και μόνο 12 είδαν την περιουσία τους να μειώνεται. Το 77% των 500 πιο πλούσιων του πλανήτη απέκτησαν μεγαλύτερο πλούτο φέτος.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Ίλον Μασκ με περιουσία 232 δισεκατομμύρια. Η Μπετανκούρ είναι η γυναίκα με τη μεγαλύτερη περιουσία- καθώς βρίσκεται στη 12η θέση- αλλά και η πλουσιότερη Γαλλίδα. Αυτός ο τίτλος ανήκει στον Μπερνάρ Αρνό, τον επικεφαλής της LVMH, ο οποίος με 179 δισ. δολάρια είναι δεύτερος στη λίστα, πίσω από τον Ίλον Μασκ.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις