Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

15

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μυρίζουν ωραία οι πετσέτες: Το έξυπνο κόλπο για να είναι πάντα καθαρές
PLUS

Πώς να μυρίζουν ωραία οι πετσέτες: Το έξυπνο κόλπο για να είναι πάντα καθαρές

Πώς να μυρίζουν ωραία οι πετσέτες: Εκείνο που κάνει τις πετσέτες να μυρίζουν άσχημα είναι τα βακτήρια.

Είναι αρκετές φορές που ενώ έχουν πλυθεί οι πετσέτες μυρίζουν άσχημα, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται ξανά πλύσιμο μέχρι να μοσχομυρίσουν. Γιατί όμως μυρίζουν άσχημα; Είναι η μυρωδιά μούχλας και υγρασίας που έχει εισχωρήσει βαθιά στις ίνες, με αποτέλεσμα να μην έχουν τόσο εύκολα καθαριστεί, ούτε καν με την πλύση στο πλυντήριο. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο για έναν αλλά για δύο βασικούς λόγους: είτε γιατί πλένονται οι πετσέτες σε χαμηλή θερμοκρασία κι έτσι δεν καθαρίζουν καλά, είτε απλώνονται σε κάποιο σημείο που αργούν να στεγνώσουν, με αποτέλεσμα να μαζεύουν υγρασία. Εκείνο που κάνει τις πετσέτες να μυρίζουν άσχημα είναι τα βακτήρια. Οι πετσέτες του μπάνιου είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη βακτηρίων για δύο λόγους. Είναι κρεμασμένες σε ένα έτσι κι αλλιώς υγρό περιβάλλον και δέχονται καθημερινή σκληρή χρήση, μένοντας νωπές 24 ώρες το 24ωρο.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε, για να μοσχοβολούν; Παρακάτω δίνονται οδηγίες για να ξεφορτωθείτε τις δυσάρεστες μυρωδιές στις πετσέτες σας:

  • Βάλε τις πετσέτες στο πλυντήριο, χωρίς ο κάδος να είναι υπερβολικά γεμάτος. Αν οι προβληματικές πετσέτες είναι περισσότερες, προγραμμάτισε δυο ξεχωριστά πλυντήρια. Ρίξε δύο μέρη λευκό ξύδι, ένα στη θήκη του απορρυπαντικού και ένα μέσα στον κάδο, και πλύνε σε υψηλή θερμοκρασία (από 60 βαθμούς και πάνω).
  • Στη συνέχεια ξαναπλύνε σε υψηλή θερμοκρασία αλλά αυτή τη φορά με μισή κούπα σόδα μαγειρικής και 2 (μόνο 2) σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου (το αιθέριο έλαιο λεμονιού είναι ιδανικό). ΔΕΝ βάζεις ούτε μαλακτικό, ούτε απορρυπαντικό! Όταν τελειώσει το πρόγραμμα, άπλωσε άμεσα τις πετσέτες. Αν μείνουν έστω και λίγο στη λεκάνη ή ακόμη χειρότερα μέσα στον κάδο, υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναπάρουν μυρωδιά. Αυτό το τελευταίο να το εφαρμόζεις πάντα σε όλα τα πλυσίματα.

Extra tip: Όχι μόνο για τις πετσέτες αλλά και για τα σεντόνια μπορείς να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο. Αν και μετά από τη μέθοδο αυτή οι πετσέτες μυρίζουν, κάνε την όλη διαδικασία μία δεύτερη φορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις