Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ζάλγκιρις Κάουνας: Ο Αντρέα Τρινκιέρι νέος προπονητής της
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζάλγκιρις Κάουνας: Ο Αντρέα Τρινκιέρι νέος προπονητής της

Ζάλγκιρις Κάουνας: Το κακό σερί του Μακσβίτις λόγος για την απόλυσή του

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο Κάζις Μακσβίτις αποτέλεσε παρελθόν από την Ζάλγκιρς στις 09:46 ώρα Ελλάδος. Με ένα post στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η Ζάλγκιρις αποχαιρέτησε τον Μακσβίτις, αναφέροντας ότι επήλθε λύση της συνεργασίας με κοινή συναίνεση.

Ο Μακσβίτις βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας από την περσινή σεζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα και Κύπελλο Λιθουανίας. Η άσχημη πορεία όμως της Ζάλγκιρις στην EuroLeague, όπου με ρεκόρ 5-12 βρίσκεται στην 16η θέση (σε 18 ομάδες) στο φινάλε του πρώτου γύρου δεν άρεσε στους διοικούντες, που αποφάσισαν να λύσουν το συμβόλαιο του Λιθουανού.

Η άμεση απάντηση της Ζαλγκίρις μετα την αποχώρηση του Μακσβίτις 

6 λεπτά αργότερα όμως 09:52 ώρα Ελλάδος, η Ζάλγκιρις ανακοίνωσε τον διάδοχό του, γνωστοποιώντας την συμφωνία με τον Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της προπονητικής αγοράς που ήταν ακόμα διαθέσιμο, με την λιθουανική ομάδα να μην χάνει χρόνο και να συμφωνεί μαζί του. Υπενθυμίζεται ότι ο Τρινκιέρι την τελευταία τριετία κάθισε στον πάγκο της Μπάγερν, πριν αντικατασταθεί το καλοκαίρι από τον Πάμπλο Λάσο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις