Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γαλοπούλα που περίσσεψε συνταγές: Ένα εύκολο και λαχταριστό πιάτο
PLUS

Γαλοπούλα που περίσσεψε συνταγές: Ένα εύκολο και λαχταριστό πιάτο

Γαλοπούλα που περίσσεψε συνταγές: Οι ποσότητες του φαγητού εκείνες τις ημέρες είναι πολλές και συχνά περισσεύουν

Τα γιορτινά τραπέζια των Χριστουγέννων αλλά και της επόμενης ημέρας μπορεί να πέρασαν ωστόσο τα φαγητά, ιδίως η γαλοπούλα, έχουν μείνει στο ψυγείο.
Οι ποσότητες του φαγητού εκείνες τις ημέρες είναι πολλές και συχνά περισσεύουν. Γι’ αυτό αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε, υπάρχουν επιλογές αν θέλετε να αλλάξετε λίγο τη γεύση τους δημιουργώντας νέα πιάτα για τα επόμενα μεσημεριανά γεύματά σας. Μια ωραία ιδέα είναι να κάνετε τη γαλοπούλα που περίσσεψε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα.

Υλικά

Γαλοπούλα που περίσσεψε
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
100 γρ. φέτα
πάπρικα
αλάτι πιπέρι (αν χρειαστεί)

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας και όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν ελαφρώς ρίχνουμε. Μπορείτε είτε να «μαδήσετε» το κρέας, είτε να κόψετε σε μικρά κομμάτια. Καθώς η γαλοπούλα είναι ήδη μαγειρεμένη δεν χρειάζεται να μείνει πολύ στο τηγάνι επομένως αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα μας τριμμένη τη φέτα. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε και η γέμιση της πίτας είναι έτοιμη.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στη βάση 3 χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας ελάχιστα το κάθε ένα με ένα πινέλο. Βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε προσθέτοντας ακόμη 3 φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά. Κλείνουμε τις γωνίες της πίτας, χαράζουμε τα κομμάτια και λαδώνουμε μια τελευταία φορά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά, μέχρι η κρούστα να ροδίσει να γίνει τραγανή και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

chicken on tray
Πηγή: Bovary.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις