Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / European Super League: Η δικαίωση ήρθε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

European Super League: Η δικαίωση ήρθε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

European Super League: Αυτή η απόφαση «δρομολογεί πια ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»!

Τελικά αυτό που ήθελαν οι μεγάλες ομάδες και είχαν ξεσηκώσει θύελλα στην UEFA αλλά και στην FIFA που τις απειλούσαν με αυστηρές ποινές, το πέτυχαν! Οι ομάδες που είχαν προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, δικαιώθηκαν! Έτσι μετά την απόφαση, που τονίζει, που αποφάνθηκε ότι «τόσο η FIFA όσο και η UEFA έδρασαν παράνομα στην προσπάθεια τους να σταματήσουν την οργάνωση, τη δημιουργία και την λειτουργία», δίνει πλέον το δικαίωμα στις ομάδες να διοργανώσουν την European Super League! Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «ούτε η UEFA ούτε η FIFA μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις σε συλλόγους που συμμετέχουν σε εναλλακτικές διοργανώσεις»! Αυτή η απόφαση «δρομολογεί πια ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»!

 

Να προσθέσω πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφασης του, υποστηρίζει ακόμη πως «και οι δύο ομοσπονδίες καταχράστηκαν τη δεσπόζουσα θέση τους στο άθλημα»! Γι’ αυτό «ούτε η UEFA ούτε η FIFA μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις! Να πούμε ακόμη πω «η απόφαση στηρίζεται στο σκεπτικό ότι οι κανονισμοί της UEFA και το μονοπώλιο που ασκεί αντιτίθενται στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωση»! Από το ρεπορτάζ για την υπόθεση αυτή βγαίνει πως «η εταιρεία αθλητικής ανάπτυξης A22, που ιδρύθηκε για να προωθήσει τη δημιουργία της ESL, είχε ισχυριστεί ότι η UEFA και η FIFA κατείχαν μονοπωλιακή θέση που παραβίαζε τον νόμο περί ανταγωνισμού και ελεύθερης κυκλοφορίας της Ε.Ε.

«Το μονοπώλιο της UEFA τελείωσε»

«Κερδίσαμε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε. Το μονοπώλιο της UEFA τελείωσε. Το ποδόσφαιρο είναι δωρεάν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της A22 Μπερντ Ράιχαρτ και κατέληξε. «Οι ομάδες είναι πλέον απαλλαγμένες από την απειλή των κυρώσεων και ελεύθερα μπορούν να καθορίσουν το μέλλον τους». Ύστερα από όλα αυτά «Η European Super League θα είναι ελεύθερη να δημιουργήσει τη δική της ανεξάρτητη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Παράλληλα όμως οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτή δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις των FIFA και UEFA χωρίς την έγκρισή τους». Η απόφαση της δικαίωσης, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για μια νέα νίκη, ισχυρίζονται με το δίκιο τους οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου.

Είναι σίγουρο ότι με την απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα έχουμε μια «Ανοιχτή Λίγκα για όλους»! Στο ερώτημα «πως θα γίνει;», η απάντηση είναι. «Το ανοιχτό πρωτάθλημα που θα κάνουν για όλους δεν θα πλήξει την UEFA, θα σχεδιαστεί έτσι ώστε θα διεξήχθη με πολλές αλλαγές! Η ESL πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή της να προχωρήσει με αλλαγμένο σχέδιο. Θα είναι έτσι ώστε να δίνει την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες που θα διακρίνονται στα εγχώρια πρωταθλήματα των χωρών να παίρνουν θέση στη Superleague! Αυτό θα γίνει αφού θα αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που φυσικά θα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες των είκοσι.

Όλες οι ομάδες λοιπόν θα διεκδικούν μια θέση στις δυο κατηγορίες της European Superleague. Βέβαια όλα θα τα δούμε στην πράξη, όταν μετά τις διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν οι αγώνες! Θα είναι ένα πρωτάθλημα όπως αυτό του μπάσκετ, στο οποίο μόνιμα μετέχουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις