Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυγέρη: Ξεκάθαρο το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγέρη: Ξεκάθαρο το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρας Αυγέρη στον τ/στ Action 24

Για το μεταναστευτικό και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, μίλησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη σε τηλεοπτική της συνέντευξη. «Είναι επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα στην εμπορευματοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ξεκάθαρο το όχι μας», ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο ACTION 24 σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρας Αυγέρη στον τ/στ Action 24

«Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο το δημόσιο πανεπιστήμιο και πολύ πιο αποδοτικό, εάν υπήρχαν περισσότεροι πόροι και προσωπικό. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης. Το δημόσιο πανεπιστήμιο υποβαθμίζεται συνειδητά από αυτή την κυβέρνηση, η οποία έρχεται τώρα να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, κρυβόμενη πίσω από τον τίτλο μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ», σημείωσε.

Έφερε μάλιστα, ως παράδειγμα, ευρωπαϊκές χώρες που επενδύουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στη δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι «είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην κάνει το ίδιο, ακριβώς για να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα στην εμπορευματοποίηση και την κερδοσκοπία σε βάρος της δημόσιας και δωρεάν πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, η ενίσχυση της οποίας κατοχυρώνεται από το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να παρακάμψει μέσω άλλης συνταγματικής διάταξης, αυτής του άρθρου 28».

«Δεν υπήρξε καμία κυβέρνηση και κανένας πρωθυπουργός που να δείχνουν τόση ασέβεια απέναντι σε αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα, ο υπέρτατος νόμος του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δώρα Αυγέρη. Στην ερώτηση σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για τη νομιμοποίηση μεταναστών, που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας επί τουλάχιστον τρία χρόνια, η κυρία Αυγέρη επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ «συναινεί σε οτιδήποτε βοηθά στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας, σε οτιδήποτε σέβεται και προστατεύει τα δικαιώματα του εργαζόμενου, κατοχυρώνει τη νόμιμη εργασία, διαμονή και παραμονή ενός μετανάστη στην Ελλάδα και μάλιστα με το δικαίωμα της οικογενειακής συνένωσης».

“Ακόμα μια κοροϊδία του Μητσοτάκη”

Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια ακόμα κοροϊδία του Κ. Μητσοτάκη απέναντι στον ελληνικό λαό, που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει. Με αφορμή τις επίμαχες αναρτήσεις υπουργού του Πακιστάν για τη συνάντησή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επισήμανε ότι «ο Άδωνις Γεωργιάδης ψεύδεται και κοροϊδεύει στα μούτρα τον ελληνικό», χαρακτηρίζοντάς τον ως «άνθρωπο της κυβίστησης», τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Θυμάμαι πάρα πολύ καλά την πρώτη ανάρτηση στο «X» από τον υπουργό του Πακιστάν, που έλεγε για μια συζήτηση, πάρα πολύ καλή, με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Αναφερόταν σε έναν αριθμό, 500.000 ανθρώπων από το Πακιστάν, εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα και στην προοπτική υπογραφής ενός μνημονίου με την Ελλάδα. Στην ουσία, με τη δεύτερη ανάρτησή του ο υπουργός του Πακιστάν δεν ήρθε να ανακαλέσει και να πει κάτι διαφορετικό, ούτε ως προς τον αριθμό των εργατών, ούτε ως προς τις συνομιλίες των δυο χωρών. Είναι ξεκάθαρο ποιος λέει την αλήθεια και περιμένουμε βασικά την αντίδραση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», σημείωσε η κυρία Αυγέρη αντιπαραβάλλοντας τη συνέπεια του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο εν λόγω ζήτημα.

”Οι αγροτικές περιοχές μένουν πάρα πολύ”

«Εμείς ούτως ή άλλως έχουμε ξεκάθαρη θέση σε σχέση με αυτό που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορά στην τροπολογία για την νομιμοποίηση. Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, ακριβώς γιατί η χώρα μας έχει ανάγκη αυτά τα εργατικά χέρια. Οι αγροτικές περιοχές μένουν πάρα πολύ πίσω εξαιτίας του ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι για να μαζέψουν τις ελιές, τις αγροτικές παραγωγές, αλλά δεν υπάρχουν άνθρωποι και στον κατασκευαστικό και τον τουριστικό τομέα», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

«Προφανέστατα αυτό δεν το αντιλαμβάνονται κάποιοι ως ανάγκη στη ΝΔ, ίσως να το αντιλαμβάνεται ως ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης, αλλά φοβάται την ακροδεξιά του. Φοβήθηκε και τον κ. Σαμαρά, τον οποίο τον κράτησε στην κοινοβουλευτική του ομάδα παρότι ψήφισε «όχι» σε αυτή την τροπολογία. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που φάσκει και αντιφάσκει ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ψέματα.

Προεκλογικά θυμάστε τι έλεγε, πώς κορόιδεψε τους μικρομεσαίους, τους επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, είπε ψέματα Η κοροϊδία είναι βασικό εργαλείο αυτής της κυβέρνησης του πρωθυπουργού και των υπουργών της. Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν θα φορολογήσει τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους και έφερε τα τεκμήρια. Προεκλογικά θυμόσαστε τι έλεγε επενδύοντας στην πατριδοκαπηλία για την Συμφωνία των Πρεσπών, ότι θα την καταργήσει. Μιλούσε για το τι θα κάνει με τους μετανάστες. Είδατε τι έκανε», τόνισε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις