Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη: 19χρονος επιλέχθηκε σε ερευνητική ομάδα της NASA
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 19χρονος επιλέχθηκε σε ερευνητική ομάδα της NASA

Πώς ξεκίνησε

Ο Μενέλαος Ράπτης, 19 χρονών από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει πλήρη υποτροφία στο κορυφαίο κολλέγιο αστροφυσικής «Franklin and Marshall» στην Πενσυλβάνια και συνεργάζεται πλέον με ερευνητική ομάδα της NASΑ, μίλησε στο Action24 για τα εντυπωσιακά του επιτεύγματα. «Οφείλω να πω πως αναγνωρίζω απόλυτα το βαθμό σημαντικότητας της ελληνικής παιδείας. Θεωρώ πως η Ελλάδα αποτελεί λίκνο παιδείας, και επειδή δεν υποτιμώ καθόλου την ελληνική εκπαίδευση και τον πολιτισμό που προάγουμε στα ελληνικά πανεπιστήμια, ήταν ο λόγος για τον οποίο είχα αποφασίσει, παρόλο που είχα περάσει στην Αμερική, να δώσω πανελλήνιες και να περάσω σε μία σχολή στο Καποδιστριακό» είπε ο 19χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Μενέλαος Ράπτης: Πώς ξεκίνησε το πάθος και η άποψή του για την Αμερική

«Το πάθος το οποίο δημιουργήθηκε για την αστροφυσική δεν είναι πρόσφατο. Το ενδιαφέρον για την επιστήμη δημιουργήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία, όταν ο πατέρας μου μού χάρισε το πρώτο τηλεσκόπιο. Ήταν τότε που είχα αναπτύξει την περιέργεια για το διάστημα. Ακόμα και να είχα καταλήξει στο εάν υπάρχει ζωή εκτός διαστήματος, δεν θα μπορούσε να σας πω» πρόσθεσε ακόμη.

«Η άποψή μου για την Αμερική. Η ζωή εκεί είναι πολύλαμπρη και πολυκύμαντη, έχει πάρα πολλές δυσκολίες η προσαρμογή, η γλωσσική. Είναι στοιχεία που έπρεπε να επεξεργαστώ, έπρεπε να κληθώ να δώσω μία απάντηση γιατί δεν είναι εφικτή διαφορετικά η συνύπαρξη με άλλους πολιτισμούς εκεί» συνέχισε.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις