Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταγγελία στη Ρόδο: Μετέφεραν 85χρονη από το νοσοκομείο στο σπίτι με επαγγελματική κλούβα
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία στη Ρόδο: Μετέφεραν 85χρονη από το νοσοκομείο στο σπίτι με επαγγελματική κλούβα

Τι αναφέρει ο γιος της ηλικιωμένης

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε μία οικογένεια στη Ρόδο, η οποία, όπως σημειώνει το rodiaki.gr, ανέφερε πως μετέφεραν χθες το πρωί (22/12) μία 85χρονη από το νοσοκομείο στο σπίτι με επαγγελματική κλούβα. Η 85χρονη στη Ρόδο είχε διακομιστεί στο τοπικό νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού και πήρε εξιτήριο μετά από τρεις ημέρες. Το καταγγελλόμενο περιστατικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκίνησε όταν έπρεπε να μεταφέρουν την ηλικιωμένη από το νοσηλευτικό ίδρυμα στο σπίτι τους στο χωριό Σάλακος, όπου διαμένουν.

«Όταν την κατεβάσαμε με το καροτσάκι στην είσοδο, ζητήσαμε από τους αρμόδιους να καλέσουν ασθενοφόρο για να την πάμε στο σπίτι της. Μας είπαν όμως ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο για τέτοια περιστατικά» είπε αρχικά ο γιος της στο rodiaki.gr, για να προσθέσει πως υποχρεώθηκαν μετά τις αρνητικές απαντήσεις να τη μεταφέρουν με το επαγγελματικό αυτοκίνητο – κλούβα, αφού έβαλαν ένα πρόχειρο στρώμα στο πίσω μέρος.

Καταγγελία στη Ρόδο: Τι αναφέρει ο γιος της ηλικιωμένης

«Όταν την κατεβάσαμε με το καροτσάκι στην είσοδο, ζητήσαμε από τους αρμόδιους να καλέσουν ασθενοφόρο για να την πάμε στο σπίτι της. Μας είπαν όμως ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο για τέτοια περιστατικά!» τόνισε αρχικά ο γιος της 85χρονης στη Ρόδο.

«Θεωρήσαμε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να ευσταθεί και πήραμε εμείς το 166 και το ΕΚΑΒ. Τότε, μας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει μια τέτοια διακομιδή. Μας είπαν για απεργία και διάφορα τέτοια που δεν μας αφορούν εμάς. Κάποιοι άλλοι μας συμβούλευσαν να καλέσουμε ιδιωτικό ασθενοφόρο και να πληρώσουμε. Προσπαθήσαμε αλλά μας είπαν κι από κει ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο για χθες» συνέχισε σχετικά.

«Βρεθήκαμε σε απόγνωση! Πως να βάλουμε μια γυναίκα, τέτοιας ηλικίας και με τέτοια πάθηση να συμβατικό αυτοκίνητο; Έτσι λοιπόν, υποχρεωθήκαμε να πάμε τη μητέρα μας με το επαγγελματικό αυτοκίνητο – κλούβα, αφού βάλαμε ένα πρόχειρο στρώμα στο πίσω μέρος! Όλα αυτά είναι απαράδεκτα και τριτοκοσμικά. Και για τον λόγο αυτό δημοσιοποιούμε την καταγγελία. Για να βρεθεί λύση. Και να μη βρεθεί ποτέ ξανά στη θέση τη δική μας άλλος ασθενής» κατέληξε. Πάντως, ο γιος της 85χρονης στη Ρόδο ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για τη συνεισφορά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις