Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σαλαμίνα γυναικοκτονία: «Είπαμε στο παιδί πως η μαμά του πήγε εκδρομή» λέει η αδερφή της 43χρονης
ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα γυναικοκτονία: «Είπαμε στο παιδί πως η μαμά του πήγε εκδρομή» λέει η αδερφή της 43χρονης

Η αδερφή της 43χρονης που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα μίλησε για τον 71χρονο δράστη. Τι είπε για τον ανιψιό της.

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η ίδια και η οικογένειά της μετά τη δολοφονία της 43χρονης αδερφής της από τον 71χρονο γυναικοκτόνο στη Σαλαμίνα, αναφέρθηκε η αδερφή του τελευταίου θύματος έμφυλης βίας. Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Tlive», η αδερφή της 43χρονης στάθηκε στο πώς έχει επικοινωνήσει –τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας– τη δολοφονία της 43χρονης στο παιδί της. Όπως είπε, δεν του έχουν αποκαλύψει τίποτα και πιο συγκεκριμένα τού είπαν «πως έχει πάει μία εκδρομή».

«Τού είπαμε ότι η μαμά έχει πάει εκδρομή, μίλησε με τον μπαμπά του παιδιού. Η γραμμή είναι να του πουν ότι η μαμά λείπει μέχρι να μπορέσουν να του πουν αυτά που πρέπει να του πουν και εμείς ακολουθούμε κατά γράμμα. Θεωρώ ότι το παιδί έχει καταλάβει αλλά δεν έχω κάποια απόδειξη και δεν τολμάω να προσπαθήσω να τον ρωτήσω να μου το επιβεβαιώσει. Πολλά παιδιά έχουν πρόβλημα στην έκφραση αλλά όχι στην αντίληψη» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σαλαμίνα: «Περίμενε να φύγει το παιδί για να τη σκοτώσει»

Περιγράφοντας το χρονικό της γυναικοκτονίας στη Σαλαμίνα, πρόσθεσε πως ο 71χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης περίμενε να φύγει το παιδί για το σχολείο, προτού δολοφονήσει τη μητέρα του. «Περίμενε να φύγει το παιδί για τη σκοτώσει. Δεν είχε  σχολείο ήταν λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι. Οι ψυχολόγοι δεν έχουν μιλήσει ακόμα στο παιδί. Έχει μια διαδικασία που ίσως πάρει χρόνο. Έχουμε μόνο την μαρτυρία. Απ’ ότι έχω εικόνα το παιδί δεν γνωρίζει. Δεν θέλαμε να ταράξουμε το παιδί με ερωτήσεις γιατί ακόμα αυτό θα τον ταράξει. Ακολουθούμε κοινή γραμμή όπως αν ζούσε η αδερφή μου. Δεν φοράμε μαύρα, είμαστε κανονικοί όλοι» σημείωσε η αδελφή της 43χρονης.

Σαλαμίνα: «Αναρωτιέμαι γιατί δεν ενημερώθηκε η οικογένεια»

Στάθηκε, παράλληλα, και άσκησε κριτική σε όλους όσοι μπορεί να άκουγαν το τι γινόταν μέσα στο σπίτι στη Σαλαμίνα, αλλά παρόλα αυτά δεν έκαναν κάτι για να το αποτρέψουν, όπως το να ενημερώσουν την οικογένεια της 43χρονης. «Νόμιζα ότι την ήξερα, ότι μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά. Αναρωτιέμαι αυτοί που άκουγαν και εμείς δεν γνωρίζαμε γιατί δεν ενημερώθηκε η οικογένεια. Έχει παγώσει όλη μου η ζωή. Δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν μίλησε κανείς. Ενάμιση χρόνο που έμενε η αδερφή μου στη Σαλαμίνα δεν την είδα χτυπημένη» τόνισε.

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν και η καλύτερη επιλογή για την αδερφή μου. Φαινόταν χαμηλών τόνων. Το παιδί δεν έδειχνε ποτέ. Παιδιά σαν τον ανιψιό μου τα διακρίνεις από τη συμπεριφορά τους αν συμπαθούν ή όχι έναν άνθρωπο. Δεν μπορούν να μιλήσουν αλλά μπορούν να δείξουν. Όλο μας το ενδιαφέρον ήταν καθαρά στο βιοποριστικό και η άρνησή του να δουλέψει ή να βγάλει μια σύνταξη. Περιστασιακά εργαζόταν και ζούσε στην πλάτη της αδερφής μου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις