Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: Προβάδισμα 22 μονάδων για ΝΔ -Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: Προβάδισμα 22 μονάδων για ΝΔ -Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: Πέφτει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 22 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του δεύτερου κόμματος, που είναι ξανά το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τρίτος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Η πανελλαδική μέτρηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, αποτυπώνει επίσης ενδιαφέροντα ευρήματα σε σχέση με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, την τεκνοθεσία, τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά και την οπαδική βία.

Δημοσκόπηση Pulse: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% (από 33%). Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά δεύτερο κόμμα, με ποσοστό 13%. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τρίτο κόμμα, πεσμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 12%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην 4η θέση με ποσοστό 8,5% και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 5%, Σπαρτιάτες και Νίκη με 3%. Η Πλεύση κινείται στο 2,5%, η Νέα Αριστερά στο 2%, όπως και το ΜέΡΑ25. Οι αναποφάσιστοι μαζί με λευκό/άκυρο αθροίζονται σε ποσοστό 15%.

Pulse: Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, με το σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ κινείται στο 37%, με διαφορά 22 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που παραμένει στο 15%, δεύτερο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 14%, το ΚΚΕ βρίσκεται στο 10%, η Ελληνική Λύση είναι στο 6%, Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ είναι στο 3,5%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 3%. Η Νέα Αριστερά έχει 2,5% όσο και το ΜέΡΑ25.

Pulse: 47% λέει «ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στην έρευνα της Pulse, το 47% αντιμετωπίζει θετικά και μάλλον θετικά την εξαγγελία της κυβέρνησης για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, έναντι 40% που διάκειται αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Pulse: Το 54% θέλει μη κρατικά πανεπιστήμια

Την ίδια ώρα, το 54% επιθυμεί ή δεν έχει πρόβλημα να επιτραπεί η λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ, έναντι 30% που απαντά το αντίθετο.

Pulse: Πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Στο άλλο μεγάλο θέμα, του πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών, το 45% απαντά ότι το αντιμετωπίζει θετικά και μάλλον θετικά, έναντι 46% που αντιτίθεται. Επίσης, το 52% απαντά ότι θα επιθυμούσε (20%) ή δεν έχει πρόβλημα (32%) να επιτραπεί ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, έναντι 33% που δεν το επιθυμεί.

Pulse: Τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Ως προς την τεκνοθεσία, σχεδόν 6 στους 10 (ποσοστό 56%) διαφωνούν με τη νομική αναγνώριση παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου. Το 36% απαντά ότι το βλέπει θετικά.

Pulse: Οπαδική βία

Ως προς τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία, το 54% εκτιμά ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, έναντι 34% που απαντά ότι είναι σε λανθασμένη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις