Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Θα ήταν καλό να ενημερωθεί κάποια στιγμή για τη σύγχρονη ιστορία της Αριστεράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: Θα ήταν καλό να ενημερωθεί κάποια στιγμή για τη σύγχρονη ιστορία της Αριστεράς

Αχτσιόγλου για Κασσελάκη: «Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να στρέψει τη συζήτηση σε μια αντιπαράθεση με τη Νέα Αριστερά»

Η Έφη Αχτσιόγλου, σε χθεσινοβραδινή τηλεοπτική της συνέντευξη, εξαπέλυσε «βέλη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στην αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «αυλικών» των τραπεζών. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra24 και τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, η Έφη Αχτσιόγλου είπε πως «και αυτή η φράση του κ. Κασσελάκη καθιστά σαφές το πόσο ορθή ήταν η απόφασή μας.

Πόσο η πολιτική συμβίωσή μας δηλαδή ήταν αδύνατη». «Θα ήταν καλό ο κ. Κασσελάκης να ενημερωθεί κάποια στιγμή για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία και τη σύγχρονη ιστορία της Αριστεράς. Αν έκαναν τον κόπο να τον ενημέρωναν, θα τον ενημέρωναν ότι τα στελέχη στα οποία αναφέρεται, μεταξύ των οποίων και εγώ, ήμασταν οι άνθρωποι που βάλαμε για πρώτη φορά τέτοιο πρόστιμο στις τράπεζες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ήμασταν οι άνθρωποι που για πρώτη φορά που συγκρουστήκαμε με τις τράπεζες και αυτό το μαρτυρούν και οι ίδιοι οι τραπεζίτες για ζητήματα εργασιακά, για ζητήματα τήρησης του ωραρίου, σε βαθμό που να νοιώθουν ότι σχεδόν έχουν στοχοποιηθεί από εμάς και να το ομολογούν οι ίδιοι», πρόσδεσε η κα Αχτσιόγλου.

«Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να στρέψει τη συζήτηση σε μια αντιπαράθεση με τη Νέα Αριστερά»

Αναφέρθηκε και στην επίμαχη ρύθμιση πως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός περί θετικής ψήφου, αλλά ότι στη Νέα Αριστερά επέλεξαν το «παρών» σε συγκεκριμένα άρθρα. «Θεωρώ ότι ήταν λάθος από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ευσταθεί η επιχειρηματολογία του», είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, «υπάρχει ενιαίο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στο πτωχευτικό δίκαιο της ΝΔ. Ήταν λάθος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τη συζήτηση σε μια αντιπαράθεση με την Νέα Αριστερά».

«Λαμβάνω υπόψη μου τις δημοσκοπήσεις»

Για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δίνουν περίπου 3% στη Νέα Αριστερά η Έφη Αχτσιόγλου είπε πως «λαμβάνω υπόψη μου τις δημοσκοπήσεις», ενώ εκτίμησε ότι σε μεγάλο βαθμό αφορούν στο χρόνο της έρευνας πριν την ανακοίνωση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Έγινε με αυτήν το πρώτο βήμα. Ακολουθούν αρκετά βήματα για τον φορέα» είπε. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως θετικό ότι μια αρκετά μεγάλη μερίδα των πολιτών βλέπει θετικά την προσπάθεια αλλά όπως τόνισε, δεν έχει αυταπάτες, «είναι δύσκολο το εγχείρημα», είπε.

Για Ευρωεκλογές: «Να χτίσουμε δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πολίτες»

Για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πολίτες, πιο πολύ το βλέπουμε ως έναν αγώνα αντοχής και όχι ως ένα σπριντ». Έκανε λόγο για «χυδαία αθλιότητα που ήταν προφανές το ποιον εξυπηρετούσε», αναφορικά με τις αιτιάσεις περί «υπονόμευσης» του Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς συγκροτήσαμε μια κοινοβουλευτική ομάδα με σαφείς πολιτικές στοχεύσεις και καθαρούς πολιτικούς λόγους. Η πολιτική διεξάγεται με πολιτικούς όρους ως προς την παρουσία της Νέας Αριστεράς μακριά από τον Αλέξη Τσίπρα». Τέλος, σημείωσε πως «σε λίγο καιρό θα έχουμε και έναν νέο πολιτικό φορέα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις