Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς κλέβουν τα αυτοκίνητα: Το… ισπανικό κόλπο με το πορτοφόλι
PLUS

Πώς κλέβουν τα αυτοκίνητα: Το… ισπανικό κόλπο με το πορτοφόλι

Πώς κλέβουν τα αυτοκίνητα: Προσοχή!

Ακόμη περισσότεροι είναι οι επισκέπτες των μεγάλων καταστημάτων και εμπορικών κέντρων αυτή την περίοδο, οι οποίοι σπεύδουν να πάρουν δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα εν όψει των Χριστουγέννων. Την εορταστική περίοδο… περιμένουν και οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται την εορταστική, χαλαρή διάθεση του κοινού με στόχο να αποσπάσουν από αυτούς οτιδήποτε πολύτιμο. Μάλιστα, με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου χωρίς να χρειαστεί να παραβιάσουν ούτε κλειδαριά, οι κλέφτες έχουν στήσει μία νέα κομπίνα που μπορεί εύκολα να ξεγελάσει έναν ανυποψίαστο οδηγό και να τον φέρει προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Ενεργώντας σε ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων οι απατεώνες έχουν σκαρφιστεί το κόλπο με το «πεσμένο πορτοφόλι» για να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού και προχωρήσουν με το σχέδιό τους ανενόχλητοι. Πρόκειται για ένα κόλπο που γνωρίζει έξαρση στην Ισπανία, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν επιστήσει την προσοχή των πολιτών.

cars parked on the side of the road during daytime

Και… προτιμήσεις

Οι απατεώνες επιλέγουν τους χώρους στάθμευσης των μεγάλων καταστημάτων και εμπορικών κέντρων και περιμένουν τα θύματά τους -κατά προτίμηση εκείνα που δεν συνοδεύονται από άλλο άτομο- μέχρι να πάνε στα παρκαρισμένα τους αυτοκίνητα. Αφού εντοπίσουν το θύμα τους, οι κλέφτες περιμένουν τη στιγμή που το άτομο θα ανοίξει το πορτμπαγκάζ για να τοποθετήσει εκείνα τα ψώνια του και με γρήγορες κινήσεις ένα από αυτά τα άτομα πηγαίνει πίσω από το θύμα, σε κοντινή απόσταση και αφήνει πάνω στο οδόστρωμα ένα πορτοφόλι.

Έπειτα, παίζοντας τον ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ο απατεώνας συνομιλεί με το θύμα του ενημερώνοντας το ότι το έχει πέσει το πορτοφόλι. Όσο διαρκεί αυτή η συνομιλία, το άλλο μέλος της ομάδας των κλεφτών, πλησιάζει το αυτοκίνητο από την αντίθετη μεριά εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι ο οδηγός έχει ξεκλειδώσει τις πόρτες και έχει αλλού στραμμένη την προσοχή του. Μετά ανοίγει την πόρτα που τον βολεύει και στον περιορισμένο χρόνο που έχει στη διάθεσή προσπαθεί να αρπάξει οτιδήποτε από την καμπίνα μπορεί να του αποφέρει κέρδος.

Αν η κομπίνα στεφθεί από επιτυχία τότε ο οδηγός θα συνειδητοποιήσει ότι λείπουν αντικείμενα από το αυτοκίνητο όταν πλέον είναι πολύ αργά. Γι’ αυτό λοιπόν καλό είναι αυτές τις ημέρες να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Αν αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο σενάριο στην καθημερινότητά μας με κάποιον άγνωστο να μας ενημερώνει ευγενικά ότι μας έχει πέσει το πορτοφόλι, πριν ανοίξουμε κουβέντα μαζί του, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε το πορτμπαγκάζ και να κλειδώσουμε το αυτοκίνητο.

brown dog in window car
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις