Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρωταγωνιστές – Ένοπλες Δυνάμεις: «Είναι τιμή και υπερηφάνεια να είσαι βατράχι»
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωταγωνιστές – Ένοπλες Δυνάμεις: «Είναι τιμή και υπερηφάνεια να είσαι βατράχι»

Πρωταγωνιστές - Ένοπλες Δυνάμεις: Είναι το όνειρο κάθε άντρα που υπηρετεί να βρεθεί στις ειδικές δυνάμεις

Ορισμένα από τα μυστικά της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών αποκάλυψε στον Σταύρο Θεοδωράκη ένα από τα λεγόμενα «βατράχια» το οποίο εξομολογήθηκε ότι είναι «τιμή και υπερηφάνεια» να υπηρετεί κανείς στην πιο επίλεκτη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξηγώντας ορισμένες από τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες ο καταδρομέας είπε ότι βρίσκονται στο νερό «όσο εξαρτάται από την αποστολή και την απόσταση που έχουμε να διανύσουμε».

«Συνήθως είναι 60-65 λεπτά και σε βάθος από 1,5 μέτρο μέχρι 7 μέτρα επιχειρησιακά» πρόσθεσε. Με αφορμή, δε, τον εξοπλισμό που φορούσε κατά τη συνέντευξη το μέλος της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών σημείωσε ότι «ο φόρτος είναι πλήρης επιχειρησιασκός ώστε όταν βγούμε στην ακτή να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε ό,τι απαιτηθεί». Εκτός, δε, από το όπλο και ό,τι άλλο αποτελεί τον φόρτο «στη θάλασσα μπαίνουμε και με τη διόπτρα νυκτός».

Με αφορμή, μάλιστα, το γεγονός ότι ο ίδιος είναι αριστούχος στις επιδόσεις του, ο κομάντο εξομολογήθηκε ότι «υπηρετώντας σε αυτή τη μονάδα το μόνο που μπορεί να νιώθει κανείς είναι τιμή και υπερηφάνεια γιατί είναι η αιχμή του δόρατος και είναι η πιο επίλεκτη μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα». «Το αριστούχος είναι κάτι που δεν το επιδιώκω, έρχεται από μόνο του. Εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό σε ό,τι κάνω» πρόσθεσε. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αποφάσισε να γίνει «βατράχι» σε ηλικία 16 ετών με αφορμή τις πολεμικές ταινίες αλλά και «με τις εικόνες από την παρέλαση με τα βατράχια τον ΟΥΚ που τους βλέπεις και τους θαυμάζεις. Είναι το όνειρο κάθε άντρα που υπηρετεί να βρεθεί στις ειδικές δυνάμεις».

Όντας παντρεμένος με ένα αγόρι έξι ετών ο καταδρομέας απάντησε, τέλος, στο ερώτημα πώς θα νιώσει αν τον δει να βρίσκεται στη Σχολή Ευελπίδων λέγοντας ότι «αν επιλέξει να υπηρετήσει στην Ευελπίδων θα νιώσω μια υπερηφάνεια όντας στρατιωτικός».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις