Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ροζ ελληνική σημαία: Αντίδραση Μάλαμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ροζ ελληνική σημαία: Αντίδραση Μάλαμα

Ροζ ελληνική σημαία: "Να μην γίνει αποδεκτή η απαράδεκτη εντολή Γεραπετρίτη να «κατέβει» η ροζ Ελληνική σημαία της Γεωργίας Λαλέ"

Η βουλευτής Χαλκιδικής, Τομεάρχης Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, τοποθετήθηκε στο θέμα με την ροζ ελληνική σημαία που φιλοξενείται σε έκθεση στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Η ροζ σημαία αποσύρθηκε μετά από παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη. Στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη φιλοξενείται εικαστικό έργο της Γεωργίας Λαλέ στο οποίο απεικονίζεται μια Ελληνική σημαία, σε χρώμα ρόζ, η οποία έχει δημιουργηθεί από σεντόνια κακοποιημένων γυναικών.

«Άθλιο παραλήρημα του επικεφαλής του κόμματος “Νίκη”»

«Μετά από ένα άθλιο παραλήρημα του επικεφαλής του κόμματος “Νίκη”, γεμάτο από “λεβεντιά”, αντί να ενεργοποιηθεί ο Κανονισμός της Βουλής για την αποτροπή κηρυγμάτων μίσους από το έδρανο της Ολομέλειας, ο Υπουργός Εξωτερικών απαίτησε από τον Γενικό Πρόξενο να “κατεβάσει” το έργο», αναφέρει η Κυριακή Μάλαμα.

«Καλούμε όλους τους συντελεστές της έκθεσης να απορρίψουν την απαράδεκτη αυτή εντολή του κυρίου Γεραπετρίτη, η οποία έχει άθλια μικροπολιτικά κίνητρα. Στεκόμαστε δίπλα στη Γεωργία Λαλέ κι επαναλαμβάνουμε ότι κανένας ακροδεξιός ή πατριδοκάπηλος πολιτικός δεν μπορεί να υποδεικνύει στην τέχνη τα μηνύματα που θέλει να στείλει. Κι αν κάποιους τους σοκάρει το ροζ χρώμα, καλό θα ήταν να κοιτάξουν πως θα θεραπεύσουν της ψυχής τους το μαύρο», προσθέτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις