Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μην πάρω κιλά στις γιορτές: 6 πανεύκολα tips
PLUS

Πώς να μην πάρω κιλά στις γιορτές: 6 πανεύκολα tips

Πώς να μην πάρω κιλά στις γιορτές: Έξι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν τα απολαύσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ο μήνας των Χριστουγέννων ξεκίνησε, τα γλυκά των γιορτών έχουν την τιμητική τους στο σπίτι, ενώ πλησιάζει και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που, φέτος, θα είναι το πιο διαφορετικό από όλα όσα έχουμε συνηθίσει. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις το εορταστικό τραπέζι και (όσο γίνεται) να μην κάνεις υπερβολές:

  • Ξεκίνα την ημέρα σου με περπάτημα: Δεν χρειάζεται να είναι γρήγορο ή με αθλητικά ρούχα. Βγες έξω από το σπίτι για έναν περίπατο με μήνυμα 6, πιες τον καφέ σου σε ένα πάρκο, κάτσε λίγα λεπτά στον ήλιο. Έτσι η διάθεσή σου θα ανέβει, θα αποφύγεις το τσιμπολόγημα και θα κάνεις καλύτερες διατροφικές επιλογές.
  • Απόλαυσε ένα πλούσιο πρωινό: Επίλεξε ένα πρωινό που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων και ειδικά πρωτεΐνη, φρούτα και υδατάνθρακες. Την ημέρα των Χριστουγέννων πολλοί παραλείπουν το πρωινό τους γιατί σκέφτονται ότι θα φάνε μια και καλή το μεσημέρι. Έχοντας φάει, όμως, ένα καλό πρωινό, θα κάνεις σίγουρα καλύτερες διατροφικές επιλογές το μεσημέρι.

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

  • Μην ξεχνάς την ενυδάτωση μέσα στην ημέρα: Οι μέρες των γιορτών έχουν αρκετό αλάτι και αλκοόλ, οπότε με την ενυδάτωση το σώμα σου θα αποβάλει πιο εύκολα ό,τι δεν χρειάζεται.
  • Κατανάλωσε αυτά που έχεις πραγματικά όρεξη να φας: Αν θέλεις γλυκό, φάε ένα γλυκό, αν θέλεις να διαλέξεις τι θα καταναλώσεις από το τραπέζι, ρίξε μια ματιά στις επιλογές που έχεις και διάλεξε το γεύμα σου με βάση την όρεξη σου και όχι τη διαθεσιμότητα.
  • Μπορείς να έχεις στο μυαλό σου ότι όσο πιο σύνθετο και πλούσιο είναι το γεύμα σου το μεσημέρι, τόσο πιο απλό και λιτό θα είναι το βράδυ ή και το αντίστροφο.

Extra Tip: Απόλαυσε τις μέρες των γιορτών και υποδέξου το νέο έτος χωρίς ενοχές για τα κιλά και το φαγητό που θα καταναλώσεις. Αυτό θα είναι και το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις