Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταδίωξη Ασπρόπυργος: Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού αστυνομικού
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη Ασπρόπυργος: Ξεσπά ο πατέρας του νεκρού αστυνομικού

«Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;»

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ΕΛ.ΑΣ. μετά τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού της ΔΙΑΣ τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12), κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο. Οι γονείς του 29χρονου αστυνομικού έμαθαν τον θάνατο του παιδιού τους από τον άλλο τους γιο, ο οποίος επίσης υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. «Δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα. Τι να πω τώρα για το παιδί μου. Πού θα βρω τρόπο να ζήσω; Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;», λέει συγκλονισμένος στο STAR ο πατέρας του 29χρονου Πατρινού αστυνομικού, Χρήστου Κουρουνιώτη. «Χάθηκε άλλο ένα νέο παιδί, ένας συνάδελφος 29 ετών που έπεσε στο καθήκον», ανέφεραν οι συνάδελφοί του.

Πώς έγινε η καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την καταδίωξη ενός ύποπτου αυτοκινήτου από οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., που ξεκίνησε από τη Νίκαια και έφτασε μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στον Ασπρόπυργο, και είχε ως συνέπεια να ανασυρθεί νεκρός ένας 29χρονος αστυνομικός, ήρθε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, η καταδίωξη ξεκίνησε περί τις 03:30 τα ξημερώματα, έπειτα από κλοπή αυτοκινήτου στη Νίκαια. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο είδαν πως εκεί υπήρχαν δύο ύποπτα αυτοκίνητα. Μάλιστα, το ένα σταμάτησε, αλλά το άλλο ανέπτυξε ταχύτητα, αφού ο οδηγός του προσπαθούσε να ξεφύγει.

Έπειτα από 23 λεπτά καταδίωξης, ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός που ακολουθούσε να φρενάρει και η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ έπεσε πάνω του, στο ύψος του Ασπροπύργου. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα τραυματίστηκε βαρύτατα και διακομίσθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει ένα άτομο που επέβαινε στο δεύτερο ύποπτο όχημα, ενώ για αρκετή ώρα εξαιτίας του τροχαίου δυστυχήματος τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου παρέμεινε κλειστό. Ο 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ ήταν από την Πάτρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αδελφός του είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία, στην Αχαΐα. Η οικογένεια του 29χρονου διαμένει στα Δεμένικα Πατρών.

Διασωληνωμένος ο δεύτερος αστυνομικός

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δεύτερος αστυνομικός βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Νοσοκομείο, όπου και διασωληνώθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις