Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Europa League – Conference Lerague: Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φερεντσβάρος στα playoffs
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa League – Conference Lerague: Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φερεντσβάρος στα playoffs

Europa League - Conference Lerague: Εντυπωσιακά παιχνίδια και στις δύο διοργανώσεις

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Το μεσημέρι της Δευτέρας (18/12) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Europa League και του Conference League στο Σπίτι του Ποδοσφαίρου της Νιόν, η οποία ανέδειξε άκρως ενδιαφέροντα ζευγάρια για τα play offs της φάσης των “16” του Europa League και Conference League. Να σημειωθεί ότι, στην κλήρωση του Conference League, βοήθησε στην κλήρωση και ο πρώην Έλληνας, Τραϊανός Δέλλας.

Europa League

Η Φέγενορντ θα συναντήσει την Ρόμα σε μία αναβίωση του τελικού του Conference League το 2022 (την περασμένη σεζόν οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Europa) και η επτάκις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν θα συγκρουστεί με την Ρεν, με την ομάδα που ήρθε 2η στον όμιλο του Ολυμπιακού, Φράιμπουργκ, να αντιμετωπίζει την Λανς.

Η Μπράγκα, που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα play offs του Champions League, Μπράγκα, θα βρει στο δρόμο της την Γκαράμπαγ, πρώτη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που φτάνει στα νοκ-άουτ ενώ η Μαρσέιγ που ήταν στον όμιλο της ΑΕΚ στο Europa League θα κοντραριστεί με την Σαχτάρ.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

1. Φέγενορντ – Ρόμα

2. Μίλαν – Ρεν

3. Λανς – Φράιμπουργκ

4. Γιουνγκ Μπόις – Σπόρτινγκ

5. Μπενφίκα – Τουλούζ

6. Μπράγκα – Γκαράμπαγ

7. Γαλατάσαραϊ – Σπάρτα Πράγας

8. Σαχτάρ – Μαρσέιγ

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15 Φεβρουαρίου και οι αγώνες ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου, με τις ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των “16” να αντιμετωπίζουν τους οκτώ νικητές ομίλων του Europa League. Οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων του Europa League ήταν οι ισχυροί της κλήρωσης και γι’ αυτό θα δώσουν το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους. Σημειώνεται ότι δεν επιτρεπόταν να προκύψουν ζευγάρια με ομάδες που προέρχονται από την ίδια ομοσπονδία ή από τον ίδιο όμιλο.

Οι ομάδες που έχουν περάσει ήδη στους 16: Γουέστ Χαμ, Μπράιτον, Ρέιντζερς, Αταλάντα, Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ, Σλάβια, Λεβερκούζεν.

Conference League

Η Φερεντσβάρος θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού για μία θέση στις 16 κορυφαίες ομάδες του φετινού Conference League, όπως ανέδειξε η κληρωτίδα για τα playoffs της φάσης των “16” της διοργάνωσης. Οι ερυθρόλευκοι του Κάρλος Καρβαλιάλ θα αγωνιστούν πρώτα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” στις 15 Φεβρουαρίου και μία εβδομάδα αργότερα, στις 22 του μήνα, θα επιχειρήσουν να πάρουν την πρόκριση στην Ουγγαρία.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16:

1. Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος

2. Σερβέτ – Λουντογκόρετς

3. Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Άιντραχτ

4. Μπέτις – Ντίναμο Ζάγκρεμπ

5. Άγιαξ – Μπόντο Γκλιμτ

6. Μόλντε – Λέγκια Βαρσοβίας

7. Στουρμ Γκρατς – Σλόβαν Μπρατισλάβας

8. Μακάμπι Χάιφα – Γκενκ

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 15 Φεβρουαρίου και οι αγώνες ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου, με τις ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των “16” να αντιμετωπίζουν τους οκτώ νικητές ομίλων του Conference League. Οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων του Conference ήταν οι ισχυροί της κλήρωσης και γι’ αυτό θα δώσουν το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους. Σημειώνεται ότι δεν επιτρεπόταν να προκύψουν ζευγάρια με ομάδες που προέρχονται από την ίδια ομοσπονδία ή από τον ίδιο όμιλο.

Οι ομάδες που έχουν περάσει ήδη στους 16: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις