Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / All star game Basket League: Εντυπωσιακό θέαμα από τις δύο ομάδες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

All star game Basket League: Εντυπωσιακό θέαμα από τις δύο ομάδες

All star game Basket League: Η αποθέωση του Αταμάν για τον Σπανούλη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η «καρδιά» του ελληνικού μπάσκετ χτύπησε δυνατά αυτό το σαββατοκύριακο στην Καρδίτσα, με το 26ο All Star Game Basket League να ολοκληρώνεται με τη μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στην Team Walkup και την Team Σλούκας!

Ο αγώνας

Το All Star Game ξεκίνησε με τους Γουόκαπ, Κάαναν, Καλαϊτζάκη, Κουζμίνσκας και Ρένφρο στη βασική πεντάδα της Team Γουόκαπ, με εκείνη του Σλούκα να αποτελείται από τον ίδιο τον γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR, τους Βιλντόσα, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη και Καμπενγκέλε. Το θέαμα ήταν από την αρχή κιόλας του αγώνα εκπληκτικό, με τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες να χάνει από νωρίς το μέτρημα των εντυπωσιακών καρφωμάτων.

Ο ξεσηκωμός του κοινού

Οι Μπάνκστον, Καμπενγκέλε και Κώστας Αντετοκούνμπο ξεσήκωσαν το κοινό με τα απίθανα καρφώματά τους, ενώ, ο Λαρεντζάκης που εκτελούσε συνεχώς πίσω από τα 6,75μ., άνοιξε… διάλογο με τον αρχηγό του στον Ολυμπιακό, Παπανικολάου, ζητώντας από τους διαιτητές να τον χρεώσουν με αντιαθλητικό! Το σκορ και το πλούσιο θέαμα δεν σταμάτησε λεπτό, με την Team Γουόκαπ να προηγείται με 42-36 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο, Γκάλινατ, Λαρεντζάκης και Αντετοκούνμπο ξεκίνησαν «καυτοί», βοηθώντας την Team Σλούκας να περάσει μπροστά στο σκορ και να κλείσει το πρώτο ημίχρονο μπροστά με 80-75! Highlights της δεύτερης περιόδου δεν ήταν άλλο από το κάρφωμα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος περίμενε τη βοήθεια του Κώστα Αντετοκούνμπο, με τον Έλληνα σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR να σηκώνει με τα χέρια του τον «Λάρι» ώστε να κρεμαστεί από τη στεφάνη! Την τιμητική του είχε και ο Γιώργος Μπόγρης, με τον ψηλό του Αμαρουσίου να καρφώνει δυναμικά και να το πανηγυρίζει, σηκώνοντας στο… πόδι το Κλειστό Γιάννης Μπουρούσης»!

Δεύτερο μέρος και διαγωνισμός καρφωμάτων

Στο ημίχρονο διεξήχθη ο πολυδιαφημισμένος διαγωνισμών καρφωμάτων, ομολογουμένως η στιγμή που περιμένουν άπαντες σε κάθε All Star. Εκεί συμμετείχαν οι Νέιτ Ρένφρο (Περιστέρι bwin), Κρις Μπάνκστον (Άρης), Μάικλ Γκίλμορ (ΠΑΟΚ), Τσαντ Μπράουν (Απόλλων Πάτρας, Ζαν Μπράιαντ (Ερμής Σχηματαρίου). Ο Αμερικανός φόργουορντ του Περιστερίου bwin κατέκτησε τον τίτλο, νικώντας στον τελικό με δύο απίθανα 50άρια καρφώματα, τον Ζαν Μπράιαντ!

Η συνέχεια του παιχνιδιού

Λόγω και της φύσης του αγώνα, το σκορ είχε πάει σε υψηλά στάνταρ, παρ’ όλα αυτά όμως το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι! Και αυτό διότι όποια ομάδα και αν ξέφευγε στο σκορ, η άλλη μάζευε τη διαφορά, δίνοντας έτσι ένα ενδιαφέρον ως προς την έκβαση και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Κάαναν και Μπραΐκοβιτς από τη μία και Καμπενγκέλε (!), Τολιόπουλος και Γκάλινατ από τη μία εβλεπαν το αντίπαλο καλάθι σα… βαρέλι πίσω από τα 675μ., με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με την Team Σλούκας μπροστά με 133-130!

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στην τέταρτη και την τελευταία περίοδο! Τελικώς, το ματς κρίθηκε λίγο νωρίτερα, αφού οι Μπόγρης, Μπραΐκοβιτς και Νετζήπογλου πήραν από το χέρι την Team Γουόκαπ, οδηγώντας την στην ανατροπή και στη νίκη με το τελικό όσο και χορταστικό 177-165 επί της Team Σλούκας!

MVP του αγώνα

Στα χέρια του Αϊζέια Κάναν κατέληξε το βραβείο του MVP του All-Star Game της Καρδίτσας, το απόγευμα της Κυριακής (17/12). Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού ηγήθηκε της Team Walkup για το 177-165 επί της Team Sloukas, έπαιξε περισσότερο απ’ όλους και είχε 27 πόντους (3/3 δίποντα, 7/18 τρίποντα), έξι ριμπάουντ και 11 ασίστ σε 25:05. Προπονητές του Κάναν ήταν οι Γιώργος Μπαρτζώκας – Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Οι δηλώσεις του Αταμάν για τον Βασίλη Σπανούλη

Η αγάπη του για τον Βασίλη Σπανούλη είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Ο Εργκίν Αταμάν τον ήθελε στις ομάδες του και έκανε και προσπάθειες για να τον αποκτήσει, ωστόσο ο Kill-Bill δεν άφησε την Ελλάδα για την Τουρκία και ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού έμεινε με το…  απωθημένο. “Δεν κατάφερα να τον πάρω παίκτη, τον έχω τώρα μαζί μου ως assistant coach” δήλωσε ο Αταμάν στην κάμερα της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του All-Star Game της Καρδίτσας, καθώς οι δυο τους “καθοδήγησαν” την ομάδα του Κώστα Σλούκα στο κλειστό Γιάννης Μπουρούσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις