Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρεάλ – Βιγιαρεάλ: Πήρε την πρωτιά η βασίλισσα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεάλ – Βιγιαρεάλ: Πήρε την πρωτιά η βασίλισσα

Ρεάλ - Βιγιαρεάλ: Η παρουσία του Έντρικ στο γήπεδο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (17/12) η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχτηκε την Βιγιαρεάλ για την 17η αγωνιστική της Laliga στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η ομάδα του Αντσελότι νίκησε το κίτρινο υποβρύχιο με 4-1.

Ο αγώνας

Την πρώτη φάση του αγώνα την έκαναν οι γηπεδούχοι στο 14ο λεπτό με ένα δυνατό σουτ στην μεγάλη περιοχή που το έκανε ο Ντίαζ, με τον τερματοφύλακα της Βιγιαρεάλ να αποκρούει. Στην συνέχεια η βασίλισσα, πίεζε για ένα τέρμα που θα τους έδινε προβάδισμα. Συγκεκριμένα, στο 23ο λεπτό, ένα σουτ του Μότριτς εκτός περιοχής, βγήκε άουτ και πέρασε ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι. Το γκολ δεν άργησε να μπει, το όποιο ήρθε στο 25ο λεπτό, καθώς ο Μότριτς κάνει μια γλυκιά σέντρα που βρίσκει τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος σκοράρει με κεφαλιά κάνοντας ο 1-0.

Δυστυχώς, ο Αντσελότι έκανε μια αναγκαστική αλλαγή στο 33ο λεπτό, με τον Αλάμπα να πέφτει στο χορτάρι. Ο Αυστριακός αμυντικός έγινε αλλαγή στο 35ο λεπτό του αγώνα, με τη Ρεάλ να ενημερώνει πως υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο, με αποτέλεσμα να τίθεται νοκ-άουτ από το υπόλοιπο της σεζόν. Επίσης, εντός των επόμενων ημερών ο 31χρονος θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου κι αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για περίπου οκτώ μήνες, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει κι από το Euro 2024.

Το δεύτερο τέρμα

Η Ρεάλ ύστερα από τον τραυματισμό του Αλάμπα, μετά από ένα λεπτό βρίσκει και άλλο τέρμα με τον Ροντρίγκο. Όμως ο διαιτητής σφυρίζει για οφσάιντ, με το VAR να τον στέλνει να το δει και στην τελική να δείχνει την σέντρα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 2-0.

Δεύτερο ημίχρονο

Η Βιγιαρεάλ βρήκε τέρμα στο 55ο λεπτό με τον Μοράλες να μειώνει το σκορ στο 2-1 νικώντας τον τερματοφύλακα της Ρεάλ. Στο 63ο λεπτό η βασίλισσα απαντάει με την πάσα που κάνει ο Γκαρσία στον Ντίαζ, και με ένα υπέροχο σολο και προσποιήσεις νικά την άμυνα αλλά και τον τερματοφύλακα κάνοντας το 3-1. Μετά από 4 λεπτά το πάρτι αρχίζει στο παλάτι της Ρεάλ, με τον Μότριτς να κάνει το 4-1, με την μπάλα να του στρώνεται μετά από το κόψιμο του αμυντικού της Βιγιαρεάλ και το Κροάτη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η βαθμολογία και οι άλλοι αγώνες

Με την νίκη της Ρεάλ, η βασίλισσα μπαίνει στην πρώτη θέση της βαθμολογία με την Χιρόνα να παίζει απόψε με την Αλαβές εντός έδρας. Αναλυτικά οι προηγούμενοι αγώνες και η βαθμολογία:

Ο αγώνας της Δευτέρας (18/12):

Χιρόνα – Αλαβές (22:00)

Τα αποτελέσματα της Κυριακής (17/12):

Αλμερία – Μαγιόρκα (0-0)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπέτις (0-0)

Λας Πάλμας – Κάντιθ (1-1)

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (16/12):

Θέλτα – Γρανάδα (1-0)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0)

Σεβίλλη – Χετάφε (0-3)

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα (1-1)

Η παρουσία του Έντρικ στο γήπεδο

Την επιβλητική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης παρακολούθησε από κοντά ο Έντρικ, το νέο παιδί θαύμα της Βραζιλίας παρέα με την αγαπημένη του, Γκαμπριέλι Μιράντα. Το ερωτευμένο ζευγάρι έκανε την βόλτα του στην ισπανική πρωτεύουσα, ενώ βρέθηκε και στις κερκίδες του “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, απολαμβάνοντας γκολ και θέαμα. Ο 17χρονος επιθετικός τον οποίο έσπευσε να κλείσει η Ρεάλ στα τέλη του 2022 ήταν ο καθοριστικότερος παίκτης για την Παλμέιρας, η οποία στην τελευταία αγωνιστική του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος κατέκτησε τον τίτλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις