Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σαμαράς μετανάστες: Η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς μετανάστες: Η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη

Σαμαράς μετανάστες: Μιλώντας στη Βουλή

Θέση υπέρ της τροπολογίας του υπ. Μετανάστευσης, Δημήτρη Καιρίδη που δίνει τη δυνατότητα σε παράνομους μετανάστες που αποδεδειγμένα έχουν μέχρι τις 31/11/2023 ζήσει στη χώρα μας τουλάχιστον μια τριετία, να εργαστούν νόμιμα, πήρε από τη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, η κ. Μπακογιάννη, άφησε αιχμές σε αυτούς που αντιδρούν λέγοντας πως «όλη μου τη ζωή έχω πολεμήσει το λαϊκισμό και θα μου επιτρέψετε να πω ότι ακούω επιχειρήματα που στερούνται αναγνώρισης σημερινής πραγματικότητας».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προστατέψει τα δικαιώματα των λίγων»

Παράλληλα, στην τοποθέτησή της η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τηρώντας ξεκάθαρα θετική στάση. Όπως είπε, πριν 15 χρόνια όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε έχουν οι ομοφυλόφιλοι παιδιά, η απάντησή της ήταν αρνητική.

«Και το ψήφισα στο συμβούλιο Ευρώπης. Έχω ασχοληθεί σήμερα με το θέμα και ξέρω ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ίσα δικαιώματα, και ναι η ελληνική κοινή γνώμη 13 είναι αντίθετη αλλά αυτά τα παιδάκια έχουν δικαίωμα να ζήσουν με τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά», είπε και πρόσθεσε: «έχω ζήσει τι θα πει να πεθαίνει βιολογικός γονιός και το παιδί να πηγαίνει στη πρόνοια γιατί δεν αναγνωρίζεται ο δεύτερος ως τέτοιος. Ποια είναι η δύναμη της δημοκρατίας; Όχι να κάνει μόνο αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία αλλά να προστατεύεις τα δικαιώματα των λίγων. Και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα το κάνει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις