Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η δια παντός απαγόρευση εισόδου του οπαδού στο ΣΕΦ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η δια παντός απαγόρευση εισόδου του οπαδού στο ΣΕΦ

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ανακοίνωση των ερυθρολεύκων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Στην χθεσινή (15/12) αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βαλένθια, άμεσα και δραστικά μέτρα πήρε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, που με ανακοίνωσή της τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12) δήλωσε ότι απέκλεισε τον οπαδό που κατέδειξε ο Τζόσεφ Μπισάνγκ ως υβριστή 26.1 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα με τη Βαλένθια. Ο έμπειρος διαιτητής ζήτησε από τη γραμματεία να σημειώσει ρατσιστικό χαρακτηρισμό προς το μέρος του και οι Πειραιώτες καταδίκασταν απερίφραστα αυτό το σκηνικό με το οποίο θα ασχοληθεί πλέον και η EuroLeague.

Πως έγινε

Ένα επιθετικό φάουλ που σφυρίχτηκε στον Κάνααν την ώρα που ο γκαρντ από τις ΗΠΑ είχε σκοράρει, εξόργισε τους φίλους της ομάδας του Πειραιά, οι οποίοι δεν αντέδρασαν καλά. Κάποιος «ερυθρόλευκος» οπαδός που καθόταν στα court seats, έβρισε τον Μπισάνγκ, λέγοντάς του «αντε γαμ@@@ου μαύρη μαϊμού». Ο διαιτητής σημείωσε το περιστατικό στο φύλλο αγώνα και πλέον η ομάδα του Πειραιά κινδυνεύει με τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Ο Ολυμπιακός βρήκε τον φίλαθλο που προέβη σε αυτή την κίνηση, και κίνησε τις διαδικασίες και να να τιμωρηθεί για την πράξη του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ερυθρόλευκων

“Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι διαχρονικά ενάντια σε κάθε μορφή και ενέργεια ρατσισμού. Για τον λόγο αυτό, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή λεκτική επίθεση του «φιλάθλου» της ομάδας μας σε βάρος ενός εκ των διαιτητών του αγώνα. Τέλος, ανακοινώνουμε ότι αφαιρείται άμεσα το εισιτήριο διαρκείας του και απαγορεύεται δια παντός η είσοδος του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις