Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Κινητοποίηση κατοίκων στο Στρέφι να βοηθήσουν ομογενή από τις ΗΠΑ να βρει τις ρίζες του
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Κινητοποίηση κατοίκων στο Στρέφι να βοηθήσουν ομογενή από τις ΗΠΑ να βρει τις ρίζες του

Η ιστορία του Rob Otrembiak έγινε γνωστή από τον ίδιο

Mια συγκινητική προσπάθεια εκτυλίσσεται εδώ και κάποιες ημέρες στο Στρέφι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου οι κάτοικοι προσπαθούν να βοηθήσουν έναν Αμερικάνο με καταγωγή από την περιοχή να βρει την οικογένεια του ή συγγενείς, που μένουν ακόμα στο χωριό. Η ιστορία του Rob Otrembiak έγινε γνωστή από τον ίδιο, ο οποίος έκανε ανάρτηση στη σελίδα «Οι φίλοι του Στρέφι» κι ανέφερε ότι ελπίζει να βρει άλλα μέλη της οικογένειας των προγόνων του και περιέγραψε την ιστορία του. Όπως αναφέρει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η πρόεδρος της κοινότητας Στρεφίου, Αθανασία Κούρμπα ο Αμερικανός πολίτης ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους του χωριού μέσω Facebook.

«Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και βρήκαμε τους συγγενείς του, οι οποίοι δεν είναι στην Ελλάδα, είναι στην αμερικανική ήπειρο, στο Ιλινόι, στο Μεξικό και την Κούβα. Έχει ενημερωθεί ο ίδιος, του έχουν στείλει τηλέφωνο οι άνθρωποι, που είναι στο Ιλινόι και θα γίνουν οι επαφές. Το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που χρειάστηκε για να προκύψουν αποτελέσματα οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος κινητοποιήθηκε, ευαισθητοποιήθηκε και έδωσε τις χρήσιμες πληροφορίες», σχολιάζει η Αθ. Κούρμπα.

Ρεπορτάζ Μαρία Καλτσίδη, για την ΕΡΤ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις