Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χριστουγεννιάτικη σαλάτα στεφάνι: Το πιο εντυπωσιακό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι
PLUS

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα στεφάνι: Το πιο εντυπωσιακό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα στεφάνι: Καλή η γαλοπούλα και τo κρέας στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όμως μια χριστουγεννιάτικη σαλάτα σε σχήμα στεφάνι είναι το τέλειο ορεκτικό που θα απογειώσει το τραπέζι σου

Εντάξει, δεν νομίζω να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα Χριστούγεννα ήρθαν. Μπήκαμε στην τελική ευθεία, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Και ξεκινάμε τις προετοιμασίες και τα ψώνια για το γιορτινό τραπέζι. Μια μικρή κίνηση υπάρχει στην αγορά και στους δρόμους γενικά. Από εκεί καταλαβαίνεις ότι πλησιάζουν οι μέρες. Η αλήθεια είναι πως με τόσο κόσμο δεν μπορούμε να ψωνίσουμε, ιδίως στο σούπερ μάρκετ. Η ιδέα να περιμένουμε πολύ ώρα στο ταμείο ή στα τυριά δεν μας ενθουσιάζει, αλλά καλό είναι να προσπαθούμε να μην γκρινιάζουμε για κάτι τέτοια λόγω των ημερών.

Κι επειδή θα χάσετε ώρα στα ψώνια σας έχω μια σαλάτα που γίνεται στο πιτς φιτίλι, ακόμα και την τελευταία στιγμή, χωρίς πολλά υλικά και οικονομική. Λόγω των ημερών όλοι κάνουμε μια μικρή παρασπονδία να πάρουμε κάτι που δεν παίρνουμε πολύ συχνά για το γιορτινό τραπέζι. Όπως το αβοκάντο. Δεν χρειάζεται να πάρετε πολλά και δεν είναι και δυσεύρετο. Αγοράστε αβοκάντο Κρήτης και όχι εισαγωγής. Πάρτε 1-2 αβοκάντο και φτιάχνετε μια πολύ ωραία σαλάτα, γιορτινή με το χρώμα που δίνουν οι σπόροι του ροδιού και με τυρί φέτα που μεταμορφώνεται κι αυτή σε γιορτινή.

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα – στεφάνι με ρόκα & ντρέσινγκ αβοκάντο

Υλικά

  • Ρόκα (το σακουλάκι έχει περίπου 100 γρ.)
  • σπόρους ροδιού
  • τυρί φέτα τριμμένη

Για το dressing αβοκάντο

  • 1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (μικρή)
  • 1/2 αβοκάντο (μέτριο)
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ αβοκάντο στο multi και τα ανακατεύουμε  για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα βάζουμε τη ρόκα γύρω-γύρω σαν στεφάνι, ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού και τα τρίμματα φέτας.
  • Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ αβοκάντο.

Μικρά μυστικά:

  • Μπορείτε να βάλετε ηλιέλαιο για πιο ήπια γεύση.
  • Οι ποσότητες για το ρόδι και τη φέτα είναι κατά βούληση. Ρίχνετε ανάλογα με τα γούστα σας. Θα το δείτε και πως θα είναι οπτικά το στεφάνι σας και ανάλογα ρίχνετε όση φέτα και ρόδι θέλετε.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και χοντροκομμένα καρύδια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις