Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σέρχιο Ρίκο: Θέλω να ξανανιώσω ποδοσφαιριστής
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σέρχιο Ρίκο: Θέλω να ξανανιώσω ποδοσφαιριστής

Σέρχιο Ρίκο: Τι αναφέρει ο τερματοφύλακας της Παρί

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Ο 29χρονος τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν, Σέρχιο Ρίκο, είχε ανησυχήσει έντονα την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, όταν έγινε γνωστή η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του από πτώση που είχε από  άλογο σε χωριό έξω από τη Σεβίλλη τον περασμένο Μάιο και έπεσε σε κώμα. Τώρα ο Σέρχιο Ρίκο έχει επιστρέψει στο σπίτι του μαζί με την σύζυγό του, Άλμπα Σίλβα, η οποία δεν έφυγε λεπτό από το πλευρό του ποδοσφαιριστή και επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

Ωστόσο, το να αρχίσει ξανά να προπονείται φαίνεται μακρινό. Σε συνέντευξη που έδωσε τώρα μίλησε για τα όσα βίωσε. Αν και δεν θυμάται τίποτα από το ατύχημα, στη μνήμη του υπάρχει η στιγμή που ξύπνησε από το κώμα, έχοντας δίπλα του την σύζυγό του και την μητέρα του.

 Οι δηλώσεις του Σέρχιου Ρίκο

Μεταξύ άλλων μίλησε για τα κιλά που έχασε, αλλά και για το πόσο ανυπομονεί να γυρίσει στη ρουτίνα του, να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο και να νιώσει πάλι ποδοσφαιριστής.

Ο τερματοφύλακας δήλωσε ότι: “Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα από αυτό το ατύχημα και τις 22 μέρες μου σε κώμα, ούτε από τις μέρες που σταδιακά με ξυπνούσαν από το κώμα. Όταν ξύπνησα, είδα δίπλα μου τη γυναίκα μου και τη μητέρα μου. Οι δικοί μου άνθρωποι ήταν αυτοί που πέρασαν πιο δύσκολα αυτό το διάστημα, γιατί εγώ δεν είχα τις αισθήσεις μου. Έχασα 20 κιλά. Ζύγιζα 92 κιλά πριν το ατύχημα και έφτασα στα 73. Τώρα έχω γίνει πάλι 88″.

“Ανυπομονώ να μου δώσουν οι γιατροί το ελεύθερο για να κάνω περισσότερες δραστηριότητες, γιατί νιώθω καλά. Θέλω να επιστρέψω ξανά στη ρουτίνα μου και να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Το αντιμετωπίζω με ηρεμία, γιατί δεν είναι στο χέρι μου. Αν ήταν, θα έπαιζα ήδη, αλλά πρέπει να ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών γιατί αυτοί μου έσωσαν τη ζωή” είπε χαρακτηριστικά ο Ρίκο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις