Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άγιαξ – ΑΕΚ: Εκτός Ευρώπη η Ένωση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άγιαξ – ΑΕΚ: Εκτός Ευρώπη η Ένωση

Άγιαξ - ΑΕΚ: Οι δηλώσεις του Αλμέιδα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες το βράδυ (14/12) ο Άγιαξ φιλοξένησε την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League στο Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Η ομάδα του πρώην τεχνικού της Εθνικής Ελλάδος, Φαν ντε Σκιπ, το μόνο που έπρεπε να κάνει για να συνεχίσει στην Ευρώπη ήταν να νικήσει την ΑΕΚ. Και αυτό έγινε. Δυστυχώς, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού και τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, ακολουθεί και η Ένωση που έχασε με σκορ 3-1.

Ο αγώνας

Ο προπονητής της ΑΕΚ Αλμέιδα είχε κατεβάσει την εξής 11αδα: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκαρσία. Την πρώτη φάση την έκαναν οι γηπεδούχοι που άνοιξαν το σκορ στο 5ο λεπτό. Ο Χλίνσον εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Άκπομ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Το γκολ της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν έδωσε πολύ χαρά στους Ολλανδούς και ισοφάρισε έξι λεπτά μετά, με τον Ελίασον να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά και τον Γκαρσία με μια ωραία γυριστή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Άγιαξ δεν άργησε να ανακτήσει το προβάδισμα στο σκορ. Στο 20ο λεπτό, ο Χάτο πήρε μια κόντρα και ο Τέιλορ με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση πάλεψε για να ισοφαρίσει, όμως ο Άγιαξ ήταν αυτός που βρήκε το γκολ ξανά με τον Άκπομ στο 56ο λεπτό. Ο Μάρτα τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή και ο Άγγλος φορ έπιασε ένα αδύναμο σουτ, όμως ο Αθανασιάδης έκανε λάθος υπολογισμούς και η μπάλα κατάληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ είχε στα πόδια της την μπάλα και πάλεψε για την ισοφάριση, όμως ο Άγιαξ βρήκε τρεις φορές εκτεθειμένη την άμυνα της ΑΕΚ με τον Άκπομ, αλλά ο Αθανασιάδης επενέβη και στις τρεις, κρατώντας το 3-1 μέχρι το τέλος.

Οι δηλώσεις του Αλμέιδα στην Cosmote TV

Για το ματς: “Η ανάλυση πρέπει να είναι περισσότερο σε βάθος. Δεχθήκαμε αρκετά γκολ. Η ομάδα ήταν ανταγωνιστική, πάντα ισάξια με τους αντιπάλους, αλλά όταν δέχεσαι σε αυτό το επίπεδο πέντε πέναλτι και σήμερα τρία γκολ, αυτά είναι πολλά”.

Για το αν η ΑΕΚ πλήρωσε τα λάθη της“Τα λάθη είναι ομαδικά. Όταν κληθήκαμε να παίξουμε με καλούς αντιπάλους, αλλά όταν κάνεις λάθη εκεί τα πληρώνεις”.

Τη γεύση που του αφήνει η ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ: “Πιστεύω ότι ήμασταν ισάξιοι με τους περισσότερους αντιπάλους. Μπορέσαμε και φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών, αλλά δεν τα καταφέραμε”.

Για τη συνέχεια: “Σήμερα το μήνυμα σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο είναι ότι χάνουμε ένα όνειρο. Δεν αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Παραμένω ήρεμος λόγω αυτού, οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις ελληνικές διοργανώσεις”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις