Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τούρκος βουλευτής έπαθε καρδιακή προσβολή: Σοκ στην Εθνοσυνέλευση
ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος βουλευτής έπαθε καρδιακή προσβολή: Σοκ στην Εθνοσυνέλευση

Τούρκος βουλευτής έπαθε καρδιακή προσβολή:Ο Χασάν Μπιτμέζ εξαπέλυε επίθεση κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο με τη Χαμάς όταν έπεσε κάτω – Η κατάστασή του θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη

Καρδιακή προσβολή ενώ μιλούσε στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας υπέστη ο βουλευτής του κόμματος της Ευτυχίας Χασάν Μπιτμέζ, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στους συναδέλφους του. Το περιστατικό έγινε κατά τη συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για τους προϋπολογισμούς του Κοινοβουλίου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Εξωτερικών και των ανώτερων δικαστικών θεσμών για το έτος 2024. Παίρνοντας τον λόγο εκ μέρους το κόμματός του, ο Χασάν Μπιτμέζ άσκησε έντονη κριτική στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, διάρκειας 22 λεπτών, ο Μπιτμέζ είπε: «Σας ευχαριστώ όλους με σεβασμό» και κατέρρευσε, χτυπώντας το κεφάλι του στο μαρμάρινο σκαλοπάτι πίσω από το βήμα. Βουλευτές έσπευσαν στο σημείο για να δουν τι έχει συμβεί.

Νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση

Δύο γιατροί βουλευτές του έκαναν μαλάξεις στην καρδιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο, ενώ συνέχισε να δέχεται μαλάξεις ενώ βρισκόταν στο φορείο. Στο νοσοκομείο υποβλήθηκε σε θεραπεία, ενώ ανακοινώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή. Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο Χασάν Μπιτμέζ υπέστη καρδιακή προσβολή και νοσηλεύεται στην εντατική, ενώ η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη και σοβαρή. Στο νοσοκομείο έσπευσε και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης όπως και η πρόεδρος του κόμματος του Μπιτμέζ και άλλοι συνάδελφοί του. Μετά το περιστατικό, οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό ανεστάλησαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις