Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πρώην χούλιγκαν Ελλάδα: Ποιος φέρνει τα πολεμοφόδια, τα συνθήματα πριν τις επιθέσεις
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώην χούλιγκαν Ελλάδα: Ποιος φέρνει τα πολεμοφόδια, τα συνθήματα πριν τις επιθέσεις

Πρώην χούλιγκαν Ελλάδα: Με έχουν απειλήσει - Μας δίνουν μολότοφ

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία ενός νεαρού, πρώην οργανωμένου οπαδού, για τις επιθέσεις στα γήπεδα. Από τον τρόπο διανομής των πολεμοφοδίων, τις οδηγίες για τις εκάστοτε αποστολές μέχρι και το σύνθημα για την έναρξη των επιθέσεων, ο 20χρονος περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν στις τάξεις των χούλιγκαν.  Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο 20χρονος υποστήριξε πως ήταν οργανωμένος οπαδός και αποφάσισε να φύγει διότι «γενικά όλη η φάση εκεί είναι σκ… να πούμε. Έτσι έχω αρχίσει και καταλαβαίνω κι εγώ, αλλά τότε δεν το καταλάβαινα». «Eίναι πιο πολλά αυτά που έχω πάθει. Με έχουν κυνηγήσει κι εμένα με έχουν βαρέσει. Με έχουν απειλήσει για ζωή, σπίτια και όλα αυτά. Κι αυτά συνεχίζονται να γίνονται σε όλους», υποστήριξε ο 20χρονος.  «Κι εσύ όμως χτυπούσες λογικά όσο ήσουν οργανωμένος», του είπε η δημοσιογράφος και απάντησε: «το ίδιο ακριβώς. Για ομάδες τα πάντα όλα».

«Οι αρχηγοί»

«Υπάρχει σε κάθε σύνδεσμό όπως λέμε και κάποιο κεφάλι, γιατί έτσι τους λέμε γιατί είναι πιο δυνατοί και κλείνουν αυτοί τα ραντεβού. Σε κάθε περιοχή είναι καμιά δεκαριά σε κάθε ομάδα. Ας πούμε. Και είναι οι πιο δυνατοί εκεί πέρα και κάνουν κουμάντο. Μας δίνουν μολότοφ που θα κρατήσουμε. Που θα τις ρίξουμε. Και να τους κάνουμε επίθεση», είπε ο 20χρονος.

«Μας φωνάζουν τι θα κάνουμε»

«Και μέσα και έξω (από το γήπεδο) έρχονται αυτοί και μας φωνάζουν τι θα κάνουμε. Με υβριστικά. Γαμ… τους και τέτοια», ανέφερε και όσον αφορά τα πολεμοφόδια, «τα φέρνει συνήθως ένα με δυο άτομα με μια τσάντα με μολότοφ και δακρυγόνα και τα μοιράζουν παντού. Δεν υπάρχει έλεγχος γιατί είναι πολύ δυνατοί κι αν τους πειράξεις θα πάθεις».  Σε ερώτηση για το αν δίνουν κάποιο σύνθημα ο νεαρός απάντησε: «Γαμ… τους λένε κι έτσι. Είστε έτοιμοι; Σκοτώστε τους. Όσο πιο δυνατά μπορείτε. Με πάθος».  «Όλα μπροστά στους μπάτσους. Καρέκλες. Μπουκάλια. Τους βρίζαμε και τους την μπαίναμε. Σα να είναι σκηνικό», είπε και σημείωσε πως όλα τα έκανε για «τα νεύρα και η πώρωση για την ομάδα».

Βλέποντας αυτά που έγιναν στου Ρέντη τώρα που είσαι απέξω πως αισθάνεσαι;

«Toυλάχιστον ανακουφίστηκα γιατί δεν έχω συλληφθεί. Έβαλα στο μυαλό μου ότι δεν υπάρχει νόημα. Εγώ δεν τα έβλεπα άγρια πήγαινα και συνέχιζα την ζωή μου. Εγώ ήμουν 16 και οι άλλοι τόσο είναι. Οι επικεφαλής 35 με 30 και σε προσελκύουν εύκολα σου παίρνουν πράγματα, σε πάνε εκδρομές. Στα μικρά πια θα έλεγα δεν υπάρχει νόημα και σίγουρα θα κυνηγηθείς, θα φας ξύλο, θα δώσεις και θα το μετανιώσεις και παίζουν και ναρκωτικά και σκατίλα. Το έχω σιχαθεί το κομμάτι και πάω να το σιχαθώ και τελείως. Ακόμα παρακολουθώ αλλά όχι έτσι. Όχι φανατικά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις