Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έστρωσαν άσφαλτο γύρω από αυτοκίνητο: Απίστευτο και… ελληνικό
ΕΛΛΑΔΑ

Έστρωσαν άσφαλτο γύρω από αυτοκίνητο: Απίστευτο και… ελληνικό

Με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να μετακινήσουν όχημα

Ορθώς φωνάζουν πολλοί οδηγοί για την κατάσταση ορισμένων δρόμων της χώρας μας, που βρίθουν από εγκάρσιες ανωμαλίες με αποτέλεσμα να καταπονείται το σύστημα ανάρτησης και να φθείρονται τα ελαστικά των ΙΧ. Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που όταν τα συνεργεία των δήμων αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδόστρωμα, κάποιοι πολίτες προβαίνουν σε ενέργειες που δυσχεραίνουν το έργο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας οδηγός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αγνόησε τις συστάσεις για απομάκρυνση των οχημάτων σε δρόμο της Άνω Τούμπας στον οποίο θα έπεφτε νέα άσφαλτος.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα «Θεσσαλονίκη – Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα» στο facebook, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η δουλειά να γίνει… μισή. Η ασφαλτόστρωση έγινε σε όλο τον δρόμο, εκτός από το σημείο όπου είχε σταθμεύσει το κόκκινο ΙΧ, όπως ανέφεραν οι χρήστες. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να μετακινήσουν όχημα το οποίο εμποδίζει την εκτέλεση έργων.

Περίοικοι, βέβαια, της περιοχής που σχολίασαν την ανάρτηση, ανέφεραν ότι η ενημέρωση για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης είχε γίνει μόλις μία μέρα πριν την εκκίνησή τους, και ως εκ τούτου δεν ήταν επαρκής. Τέλος, δεν ήταν λίγοι οι χρήστες του facebook που επέρριψαν ευθύνες στο συνεργείο, επισημαίνοντας ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσουν την ασφαλτόστρωση και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση του ΙΧ από τον δρόμο.

ασφαλτόστρωση θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις