Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Για περιοδεία στην Ομογένεια ετοιμάζεται ο Κασσελάκης
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Για περιοδεία στην Ομογένεια ετοιμάζεται ο Κασσελάκης

Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα

Για περιοδεία στις εστίες των ομογενών ανά τον Κόσμο ετοιμάζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή, εκτός των άλλων, και την επιστολική ψήφο που θα τεθεί σε εφαρμογή στις ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, μετά τα Χριστούγεννα που ο κ. Κασσελάκης σχεδιάζει να τα περάσει στη Νέα Υόρκη, προγραμματίζει περιοδείες σε Μελβούρνη και Γιοχάνεσμπουργκ για να βρεθεί κοντά στην Ομογένεια. Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στο κόμμα του και να επιχειρήσει την επανάκαμψη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου.

Για τον ίδιο η υπόθεση Ομογένεια είναι ταυτοτική, από τη στιγμή που με κάθε ευκαιρία και σε κάθε του ομιλία του δεν παραλείπει να αναφερθεί στους ομογενείς, από τους οποίους φιλοδοξεί, εκτός από πρόσωπα, να αντλήσει και εκλογικές δυνάμεις. Αλλωστε και ο ίδιος είναι παιδί της Ομογένειας των ΗΠΑ με την οποία εξακολουθεί και διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς – εξ ου και τις διακοπές των Χριστουγέννων θα τις περάσει στη Νέα Υόρκη. Φυσικά στις περιοδείες του κ. Κασσελάκη εντάσσονται και οι επισκέψεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου υπάρχουν ισχυροί πυρήνες Ελλήνων που ζουν και εργάζονται τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα του brain drain της μνημονιακής και όχι μόνο περιόδου.

Στροφή στις κατευθυντήριες γραμμές

Ο κ. Κασσελάκης φαίνεται ότι χτίζει ήδη την ατζέντα του για τα ταξίδια αυτά κάνοντας μια διαρκή στροφή στις κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθούσε μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πατριωτική Αριστερά στην οποία επενδύει ως νέα ιδεολογική πλατφόρμα έχει δώσει ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής της σε μια σειρά ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στις ειδήσεις που έρχονται από το εξωτερικό και αφορούν τη χώρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κρίση Μητσοτάκη – Σούνακ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με τον κ. Κασσελάκη να εκπλήσσει άπαντες όταν πήρε το μέρος του Ελληνα Πρωθυπουργού.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η αντίδραση του κ. Κασσελάκη στην επίσκεψη Ερντογάν και για τα όσα ακούστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου από το στόμα του Ταγίπ Ερντογάν για «τουρκική μειονότητα». Η μετριοπαθής και κατά άλλους πατριωτική στάση εκτιμάται ότι εντάσσεται και στη νέα στρατηγική της νέας ηγετικής ομάδας, που στοχεύει πλέον σε ένα εντελώς διαφορετικό ακροατήριο από εκείνο στο οποίο απευθυνόταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Πλέον χαρακτηριστική η περίπτωση των αμυντικών δαπανών, με όλο και περισσότερους στο ΣΥΡΙΖΑ ήδη να βλέπουν θετικά την ψήφισή τους στον προϋπολογισμό, μια τακτική που ακολουθούσαν τα κόμματα εξουσίας τις περιόδους του ακμαίου δικομματισμού.

Το ζήτημα της υπερψήφισης των αμυντικών δαπανών

Το ζήτημα το έφερε στο προσκήνιο ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έβαλε το ζήτημα της υπερψήφισης των αμυντικών δαπανών στη λογική της ολικής επαναφοράς της κεντροαριστεράς στο προσκήνιο αρχής γενομένης από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση το περιεχόμενο της διάταξης στον προϋπολογισμό που αφορά στις αμυντικές δαπάνες θα μπει στο μικροσκόπιο της Κουμουνδούρου πριν ληφθεί η οριστική απόφαση, διευκρίνιζαν κομματικές πηγές κρατώντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο. Αυτό το επισήμανε και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους, καθώς όπως σημείωναν κομματικές πηγές θα πρέπει να υπάρχει ενδελεχής μελέτη της διάταξης πριν πουν το «Ναι» στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής για το 2023.

ekirikas.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις