Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ρόμα – Φιορεντίνα: Παιχνίδι θρίλερ στο φινάλε για την ομάδα του Μουρίνιο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρόμα – Φιορεντίνα: Παιχνίδι θρίλερ στο φινάλε για την ομάδα του Μουρίνιο

Ρόμα - Φιορεντίνα: Η συνεργασία του Μουρίνιο με ένα ball boy

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (10/12) η Ρόμα υποδέχτηκε την Φιορεντίνα για την 15η αγωνιστική της Serie A στο Ολύμπικο της Ρώμη. Η ομάδα του Μουρίνιο έφερε ισόπαλό το παιχνίδι με σκορ 1-1 με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μοιραστούν από έναν βαθμό. 

Ο αγώνας

Καλύτερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να περιμένει η Ρόμα αφού στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ, κούνησε το πλεκτό. Αυτό έγινε στο 5ο λεπτό, με τους παίκτες του Μουρίνιο να κυκλοφορούν εξαιρετικά τη μπάλα γύρω από την περιοχή της Φιορεντίνα και τον Ντιμπάλα να βγάζει μαγική σέντρα με το εξωτερικό του αριστερού ποδιού του, για να την βρει συστημένη με κεφαλιά ο Λουκάκου και να κάνει το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στην Ρόμα που κυριάρχησε στο πρώτο τέταρτο, με την Φιορεντίνα να απειλεί από την πλευρά της στο 17ο λεπτό με τον Ενζολά, αλλά ο Πατρίσιο τον σταμάτησε σε τετ α τετ. Η Ρόμα δέχτηκε ένα πλήγμα στο 25ο λεπτό, όταν ο Ντιμπάλα αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αναγκάστηκε να αποχωρήσει δίνοντας τη θέση του στον Αζμούν.

Η συνέχεια και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε ισορροπία, με τους βιόλα να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους με την κατοχή να φτάνει στο 59%, αλλά να μην έχουν άλλη μεγάλη φάση για να βάλουν δύσκολα στον Πατρίσιο.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος έφερε νέα άσχημη έκπληξη στον προπονητή της Ρόμα, Μουρίνιο, όσον αφορά τραυματισμό παίκτη του, αφού αυτή τη φορά ήταν ο Αζμούν εκείνος που δεν μπορούσε να συνεχίσει, όπου είχε μπει στην θέση του Ντιμπάλα, και έδωσε τη θέση του στον Ελ Σααραουί στο 62ο λεπτό, με την Φιορεντίνα να αγγίζει την ισοφάριση στο 63ο με το πλασέ εντός περιοχής του Μποναβεντούρα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 64ο λεπτό ο Ζαλέβσκι έκανε ανόητο φάουλ που έφερε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή του και η τιμωρία ήρθε άμεσα, με τον Κουαμέ να κάνει σέντρα από τα αριστερά στο 66ο λεπτό και τον Μαρτίνες Κουάρτα να γράφει το 1-1 με υπέροχη γυριστή κεφαλιά.

Μετά από το γκολ αυτό, η Φιορεντίνα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και είχε 1-2 καλές ευκαιρίες για την ανατροπή, με την Ρόμα να παίζει αποκλειστικά για να κρατήσει την ισοπαλία και να μένει μάλιστα με 9 παίκτες στο 87ο λεπτό λόγω αποβολής του Λουκάκου με απευθείας κόκκινη κάρτα. Τα τελευταία λεπτά ήταν αγωνιώδη για τους οπαδούς των δύο ομάδων, με την Φιορεντίνα να ασκεί πίεση αλλά την Ρόμα να αντέχει, για να μείνει έτσι το 1-1.

Ο Μουρίνιο συνεργάστηκε ξανά με ball boy

Πώς να δώσεις οδηγίες στον τερματοφύλακά σου όταν το ματς είναι στα τελευταία λεπτά και η ομάδα σου έχει μείνει με 9 παίκτες και μάχεται με νύχια και με δόντια για να πάρει την ισοπαλία;

Την καλύτερη απάντηση σε αυτό το ερώτημα την έδωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος έστειλε ένα ball boy για να μεταφέρει τις εντολές που είχε γράψει για τον Ρουί Πατρίσιο όταν η Ρόμα είχε μείνει με 9 παίκτες απέναντι στην Φιορεντίνα μετά από τις αποβολές των Ζαλέβσκι (64′) και Λουκάκου (87′).

Η βαθμολογία

Τα αποτελέσματα της Κυριακής (10/12):

Φροζινόνε – Τορίνο (0-0)

Μόντσα – Τζένοα (1-0)

Σαλερνιτάνα – Μπολόνια (1-2)

Ρόμα – Φιορεντίνα (1-1)

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (9/12):

Βερόνα – Λάτσιο (1-1)

Αταλάντα – Μίλαν (3-2)

Ίντερ – Ουντινέζε (4-0)

Οι αγώνες της Δευτέρας (11/12):

Έμπολι – Λέτσε (19:30)

Κάλιαρι – Σασουόλο (21:45)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις