Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Τρέχουν” απάτες πάνω στους… τροχούς
ΕΛΛΑΔΑ

“Τρέχουν” απάτες πάνω στους… τροχούς

Αποκαλύπτεται απάτη με πώληση κλεμμένων ΙΧ

Κάποιοι έκλεβαν αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές στη Βόρειο Ελλάδα κι ένας 41χρονος, με αγγελίες σε ηλεκτρονική σελίδα τα… πουλούσε σε ανύποπτους, έχοντας παραποιήσει τον αριθμό πλαισίου και άλλα χαρακτηριστικά!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο συγκεκριμένος, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καστοριάς,  για πλαστογραφία αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Οι αστυνομικοί, όπως προκύπτει, ερευνούσαν την υπόθεση διάθεσης μέσω διαδικτύου κλεμμένων αυτοκινήτων και κατάφεραν να φθάσουν στον 41χρονο, στην κατοχή του οποίου βρήκαν  και άλλα τρία αυτοκίνητα προς πώληση με τον ίδιο τρόπο, για τα οποία ερευνάται από ειδικούς το καθεστώς ιδιοκτησίας τους.

«Αναλυτικότερα», αναφέρει η Αστυνομία  «στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, από προαναφερόμενους αστυνομικούς, εντοπίσθηκε στην Καστοριά, 41χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέθετε προς πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μέσω ηλεκτρονικής σελίδας και επιχείρησε να το πουλήσει με παραποιημένο αριθμό πλαισίου και πινακίδες κυκλοφορίας έτερου οχήματος».

Διερευνώντας την υπόθεση η αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το προαναφερόμενο όχημα είχε κλαπεί και είχε δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του η κλοπή στις 15 Οκτωβρίου, στο Τμήμα Ασφάλειας Τούμπας-Τριανδρίας. «Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης», επισημαίνει η Αστυνομία «εντοπίσθηκαν στην πόλη της Καστοριάς, επιπλέον τρία οχήματα,  τα οποία ο 41χρονος διέθετε προς πώληση μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής σελίδας και για τα οποία ερευνάται η γνησιότητα των στοιχείων κυκλοφορίας».

Πόσα κλεμμένα έχουν πουληθεί

Εκείνο που συνεχίζουν να ερευνούν είναι να εξακριβώσουν πόσα κλεμμένα αυτοκίνητα έχουν πουληθεί με τον ίδιο τρόπο, προφανώς εν αγνοία των αγοραστών τους, με «χτυπημένους»  άλλους αριθμούς πλαισίου και πινακίδες κυκλοφορίες από άλλα οχήματα. Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι αστυνομικοί, προχωρούσαν και στην εξιχνίαση άλλης απάτης «πάνω στους 4 τροχούς». Μιας απάτης με υπολογιστή,  σε βάρος 39χρονου ημεδαπού.

Ο τελευταίος κατήγγειλε, ότι τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους εξαπατήθηκε, καθώς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο για αγορά αυτοκινήτου, μέσω διαδικτύου (ηλεκτρονική αγγελία) σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, πείσθηκε και κατέθεσε σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.440 ευρώ για την αγορά του.

Διαδικτυακό περιβάλλον τράπεζας

«Στη συνέχεια», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ «ο 39χρονος, ακολούθησε link, που τον οδήγησε σε πλασματικό διαδικτυακό περιβάλλον τράπεζας, όπου ο προαναφερόμενος, απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό e-banking του 39χρονου».

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το αποκαλύπτει η Αστυνομία: «Μετέφερε συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.840 ευρώ από το λογαριασμό του 39χρονου σε έναν από τους δύο παραπάνω λογαριασμούς». Μετά από έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 ημεδαπών, δύο γυναικών, ηλικίας 27 και 43 ετών και ενός 27χρονου άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών. Το συνολικό χρηματικό ποσό που αποκόμισαν οι προαναφερόμενοι από τον λογαριασμό του 39χρονου ανέρχεται στο ποσό των 4.280 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις