Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ζεστό ντους μετά την πτήση: Γιατί δεν πρέπει να το κάνεις ποτέ
PLUS

Ζεστό ντους μετά την πτήση: Γιατί δεν πρέπει να το κάνεις ποτέ

Ζεστό ντους μετά την πτήση: «Σκεφτείτε το ως ένα μίνι "σοκ" στον οργανισμό σας»

Συνήθως το πρώτο πράγμα που κάνουμε μετά από ένα αεροπορικό ταξίδι είναι να βγάλουμε τα ρούχα μας και να κάνουμε ένα ντους. Ο Travys Carinci, συχνός επιβάτης και υπεύθυνος εξυπηρέτησης πελατών της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρίας Qantas, αποκάλυψε γιατί δεν πρέπει να κάνετε ένα ζεστό ντους μετά από μια μεγάλη πτήση. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν την ώρα να μπουν στο ντους όταν φτάσουν στον προορισμό τους. Ωστόσο, ένα καυτό μπάνιο μπορεί μεν να εξαλείψει ορισμένα μικρόβια, αφαιρεί ωστόσο από το δέρμα σας την απαραίτητη προστασία. «Παραλείπω τα υπερβολικά ζεστά ντους, τα οποία, αν και είναι δελεαστικά μετά από μια μακρά πτήση, είναι ένας σίγουρος τρόπος να στεγνώσει το δέρμα», δήλωσε ο Carinci στο Condé Nast Traveller.

Ο ίδιος κάνει σχεδόν 60.000 μίλια το μήνα ταξιδεύοντας για τη δουλειά της και παρόλο που προτιμά ένα μπάνιο με ατμούς για να διώξει όλα τα μικρόβια, κάνει ντους σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Το καυτό ντους μπορεί, επίσης, να προκαλέσει δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η δερματική ακμή, καθώς το ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια και τα υγιή βακτήρια από το δέρμα, σύμφωνα με το Allure.

white bathtub filled with water
Κάτω από 15 βαθμούς

Αντί, λοιπόν, για ένα ντους με υδρατμούς, οι ειδικοί σε θέματα υγείας ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να κάνουν ένα κρύο ντους με νερό κάτω από 15 βαθμούς Κελσίου. Τα κρύα ντους μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των ενδορφινών, στην ενίσχυση του μεταβολισμού, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην προώθηση της υγιούς απώλειας βάρους, στη βελτίωση της κυκλοφορίας, στη μείωση της φλεγμονής και του πρηξίματος, στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και στη μείωση των πόνων, σύμφωνα με το Healthline.

«Σκεφτείτε το ως ένα μίνι “σοκ” στον οργανισμό σας», δήλωσε στη Vogue η Dr. Majdoline Jayoushe, γιατρός και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Mount Sinai. «Όταν κάνετε κρύο ντους, ο εγκέφαλός σας είναι πολύ απασχολημένος, αντί να σκέφτεται όλους τους άλλους πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί να είστε αγχωμένοι».

white ceramic bathtub with blue green and pink floral curtain
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις