Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπαρτσελόνα – Χιρόνα: Ψάχνει την πρώτη νίκη επί Μπλαουγκράνα η ομάδα του Μιγκέλ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαρτσελόνα – Χιρόνα: Ψάχνει την πρώτη νίκη επί Μπλαουγκράνα η ομάδα του Μιγκέλ

Μπαρτσελόνα - Χιρόνα: Θα πάρει την νίκη για πρώτη φορά η ομάδα του Μιγκέλ κόντρα στον Τσάβι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Αύριο (10/12, 22:00 Nova Sports) η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Χιρόνα για την 16η αγωνιστική της Laliga στο Ολίμπικο της Βαρκελώνης. Οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες από 2007 έως τώρα, 10 φορές με την Μπάρτσα να έχει 8 νίκες σε φιλικά παιχνίδια και πρωταθλήματος και στα άλλα δύο να έχουν έρθει ισόπαλες.

Η βαθμολογία

Παρόλο που φαίνεται ένα απλό παιχνίδι για την Μπάρτσα, δεν είναι, διότι φέτος οι φιλοξενούμενοι παίζουν αρκετά καλά, μάλιστα σε κάποια χρονική στιγμή της φετινής σεζόν έφτασαν στην πρώτη θέση για αρκετές αγωνιστικές, ενώ ήδη βρίσκονται στη 2η θέση μία πάνω από την 3η Μπάρτσα. Η βαθμολογία για τους πρώτους 6 έχει ως εξής:

Τα δεδομένα των 2 ομάδων

Η Μπάρτσα έρχεται με μια νίκη εντός έδρας από ενα σημαντικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης με σκορ 1-0, αλλά και μια νίκη της Πόρτο στους ομίλους του Champions League με σκορ 2-1. Να σημειωθεί ότι, σε 3 μέρες μετά το παιχνίδι της Χιρόνα, η ομάδα του Τσάβι θα πάιξει με την Αντβέρπ για την τελευταιά αγωνιστική του Champions League όπου όμως έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16. Ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στην διαθέση του τους Gavi, Martinez και ter Stegen ενώ αμφίβολος είναι ο Alonso.

Οι φιλοξενούμενοι με την σειρά τους, όπως αναφέραμε και παραπάνω, η ομάδα του Μιγκέλ Άνχελ έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, με το σύνθημα να είναι όπως και σε post στο twitter, “Focused on the derby”. Προέρχεται από μια νίκη στο κύπελλο Ισπανίας Κόπα Ντελ Ρεϊ για την πρόκριση στους 32 από την Οριουέλα εκτός έδρας με σκορ 2-5 αλλά και μια νίκη με ανατροπή στο πρωτάθλημα εντός έδρας την Βαλένθια με σκορ 2-1. Ο Ισπανός δεν υπολογίζει τους Garcia, Herrera, Jastin,Roca και Villa, ενώ αμφιβολός είναι ο Villa.

 

Το χθεσινό παιχνίδι (8/12):

Χετάφε – Βαλένθια (1-0)

Τα σημερινά παιχνίδια (9/12):

Αλαβές – Λας Πάλμας (15:00)

Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης (17:15)

Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Σοσιεδάδ (19:30)

Μαγιόρκα – Σεβίλλη (22:00)

Κυριακή (10/12):

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλμερία (15:00)

Γρανάδα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:15)

Κάντιθ – Οσασούνα (19:30)

Δευτέρα (11/12):

Ράγιο Βαγεκάνο – Θέλτα (22:00)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις