Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να βάψω τα μαλλιά μου στο σπίτι: Απλά tips για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα
PLUS

Πώς να βάψω τα μαλλιά μου στο σπίτι: Απλά tips για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα

Πώς να βάψω τα μαλλιά μου στο σπίτι: Δες βήμα βήμα όλη τη διαδικασία για να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου, χωρίς να τα ταλαιπωρήσεις.

Μπορεί μέχρι τώρα να μην είχαμε τη πολυτέλεια το χρόνου, όμως σίγουρα τα πράγματα έχουμε αλλάξει…  Μπορούμε όμως να εκμεταλλευτούμε τις νέες συνθήκες και να αφιερώσουμε το χρόνο που πάντα θέλαμε στον εαυτό μας. Και αν η βαφή των μαλλιών φαινόταν πάντα μια πολύπλοκη διαδικασία που πάντα άφηνες στους ειδικούς, σε διαβεβαιώνουμε ότι μπορείς να πετύχεις τέλειο αποτέλεσμα στο σπίτι, αρκεί να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα και να ακολουθήσεις μερικές πολύ απλές συμβουλές.

Υπάρχει βέβαια λόγος που υπάρχουν ειδικοί για να βάφουν τα μαλλιά μας, αλλά από την στιγμή που μοιράζονται μαζί μας τα κόλπα και την διαδικασία, γιατί να μην το δοκιμάσουμε;  Αν λοιπόν θέλεις να αλλάξεις τον τόνο της απόχρωσης στα μαλλιά χωρίς να κάνεις ριζικές αλλαγές, συνέχισε να διαβάζεις.

Βρες την απόχρωση που σε ενδιαφέρει

Αν βάφεις τα μαλλιά για πρώτη φορά, φρόντισε να ελέγξεις το χρωματολόγιο της βαφής που θα επιλέξεις, ώστε να βρεις το χρώμα που σε ενδιαφέρει. Αν μάλιστα δεν θέλεις να πειραματιστείς κάνοντας μεγάλες αλλαγές στην απόχρωση. Η δουλειά σου γίνεται ακόμα πιο εύκολη.

Τέσταρε πρώτα την βαφή

Καλό είναι να κάνεις το τεστ αλλεργίας σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις που θα βρεις στην συσκευασία. Έτσι, θα σιγουρευτείς ότι όλα θα πάνε καλά, χωρίς να δημιουργήσεις ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής! Οι βαφές που περιέχουν φυτικά συστατικά είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή.

Καθαρά χτενισμένα μαλλιά

Τα μαλλιά πρέπει να είναι καθαρά. Ένα έξυπνο tip είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο lip balm κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών, όπου δεν θέλεις να πάει η βαφή και να αφήσει σημάδια. Βούρτσισε τα μαλλιά σου. Βεβαιώσου ότι τα μαλλιά σου είναι ευκολοχτένιστα γιατί, ακόμη και ο μικρότερος κόμπος μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.

Αγόρασε τη σωστή ποσότητα βαφής

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις είναι ενώ βάφεις τα μαλλιά, διαπιστώσεις ότι δεν θα σου φτάσει η βαφή. Αν έχεις μακριά και πυκνά μαλλιά, σίγουρα θα χρειαστείς δύο κουτιά.

Χώρισε τα μαλλιά σε τμήματα

Μία πρακτική συμβουλή: Οι επαγγελματίες πάντα χωρίζουν τα μαλλιά σε τέσσερα ίσα μέρη, κάνει την δουλειά πολύ πιο εύκολη στην εφαρμογή της βαφής. Βάψε τα μπροστινά τμήματα πρώτα και στη συνέχεια τα πίσω. Το κλασσικό μπολ και πινέλο είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να εφαρμοστεί σωστά η βαφή.

Λούσιμο μετά την βαφή

Απέφυγε να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν μετά την βαφή. Αντίθετα, καλό είναι να τα ξεπλύνεις και να αφήσεις το ζεστό νερό να τρέχει για πέντε λεπτά πριν το σαμπουάν και την μαλακτική κρέμα.

Περιποίηση μετά τη βαφή

Τα βαμμένα μαλλιά έχουν πάντα ανάγκη από ειδική περιποίηση. Γι’ αυτό το λόγο εφοδιάσου με το κατάλληλο  σαμπουάν και μάσκα για βαμμένα μαλλιά που θα διατηρήσει ζωντανό και για περισσότερο χρόνο το χρώμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις