Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Χριστούγεννα 2023: Πότε ξεκινάει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Χριστούγεννα 2023: Πότε ξεκινάει

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων Χριστούγεννα 2023: Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, καθώς ξεκινά την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου προαιρετικά θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, καθώς και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων έχει ως εξής:

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

  • Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για ψώνια την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Τις δύο παραμονές (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς), που πέφτουν φέτος ημέρα Κυριακή, θα είναι επίσης ανοιχτά τα καταστήματα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.
  • Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τις Κυριακές είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, όμως, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, είναι από τις 09:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου μέχρι και την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024. Τα καταστήματα αναμένεται να λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, στις 14 Ιανουαρίου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ.. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη κάθε Φεβρουαρίου.

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ δεν ακολουθούν το λιανεμπόριο ειδικά στις εκπτωτικές περιόδους σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Στις εορταστικές περιόδους Πάσχα και Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανοίγουν κανονικά όμως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις