Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηλεκτροπληξία μαθήτριας Κρήτη: Χτυπήθηκε από ρεύμα ενώ στόλιζε
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτροπληξία μαθήτριας Κρήτη: Χτυπήθηκε από ρεύμα ενώ στόλιζε

Ηλεκτροπληξία μαθήτριας Κρήτη: Αναστάτωση επικράτησε σε σχολείο στη Χερσόνησο μετά από ηλεκτροπληξία μαθήτριας, ενώ στόλιζε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου στο Γυμνάσιο Χερσονήσου, όταν μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία τη στιγμή που στόλιζε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν όταν η μαθήτρια της β’ γυμνασίου βοηθούσε τους δύο καθηγητές της στο γυμνάσιο Χερσονήσου να στολίσουν το δέντρο. Όταν έβαλαν τα φωτάκια στην πρίζα, η μαθήτρια χτυπήθηκε από ρεύμα και υπέστη ηλεκτροπληξία. Άμεσα έσπευσε στο ιατρείο της Χερσονήσου ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Ευτυχώς, η κατάσταση της υγείας της είναι καλή ωστόσο παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

«Τα παιδιά στόλιζαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τι στιγμή που η κόρη μου προσπάθησε να ενεργοποιήσει τα λαμπιόνια τη χτύπησε το ρεύμα. Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν λειτούργησε το ρελέ βραχυκυκλώματος στον πίνακα του σχολείου», ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο πατέρας της νεαρής μαθήτριας, που δεν μπορεί να καταλάβει πώς από τη μια στιγμή στην άλλη κινδύνεψε το παιδί του.

Ηλεκτρολόγος πραγματοποίησε αυτοψία στο σχολείο

Από την πρώτη στιγμή η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τον δήμο Χερσόνησου για το περιστατικό. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έστειλε ηλεκτρολόγο στο σχολείο προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε σήμερα με τον ηλεκτρολόγο να αναφέρει πως τα ηλεκτρολογικό σύστημα του σχολείου και το ρελέ, λειτουργούν άψογα. Το πιθανότερο σενάριο για την διαρροή του ρεύματος και την ηλεκτροπληξία που υπέστη η μαθήτρια κάνει λόγο ότι ίσως κάποιο φωτάκι ήταν φθαρμένο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις