Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

20

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός AKTOR – Ρεάλ Μαδρίτης: Έπεσε στην βαθμολογική κατάταξη το τριφύλλι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός AKTOR – Ρεάλ Μαδρίτης: Έπεσε στην βαθμολογική κατάταξη το τριφύλλι

Παναθηναϊκός AKTOR - Ρεάλ Μαδρίτης: Λύγισε η ομάδα του Αταμάν

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (7/12) ο Παναθηναϊκός AKTOR υποδέχτηκε την Ρεάλ Μαδρίτης για την 13η αγωνιστική της EuroLeague στο ΟΑΚΑ. Το τριφύλλι παρόλο που προαγόταν, δεν τα κατάφερε και έτσι ηττήθηκε με σκορ 78-90.

Ο αγώνας

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε τον αγώνα φτάνοντας γρήγορα στο +5 (4-9 στο 4′) απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR, που είχε μόνο τον Κέντρικ Ναν σε φόρμα. Η παρουσία του Γκάμπριελ Ντεκ έδωσε ένα μικρό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους, αλλά όσο ο Κέντρικ Ναν ένιωθε ζεστός (10 πόντοι, 1 ασίστ 8′), οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγούνταν (21-17 στο 8′). Μόλις μπήκε στο παρκέ ο Μάριο Χεζόνια όλα άλλαξαν όμως. Προς το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό AKTΟR. Ο 28χρονος φόργουορντ έβαλε μαζεμένους πόντους και -σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα ελληνικά λάθη- αποτέλεσε τη βασικότερη αιτία για το +9 (26-35 στο 13′) της Ρεάλ Μαδρίτης.

Άμα τη επιστροφή του Κέντρικ Ναν στην πεντάδα όμως, η τάξη αποκαταστάθηκε! Ο αριστερόχειρας γκαρντ έβαλε το ένα καλάθι μετά από το άλλο, αποτελώντας την σπίθα για τη φωτιά που… άναψε στο ΟΑΚΑ και έφερε τον Παναθηναϊκό AKTOR από το -9 στο +5 (40-37 στο 17′) μέσα σε τέσσερα λεπτά. Μέχρι την ανάπαυλα πάντως, το προβάδισμα είχε αλλάξει πάλι χέρια, με τον Φακούντο Καμπάσο να σκοράρει στο “μηδέν” και να στέλνει τον Παναθηναϊκό AKTOR στα αποδυτήρια, στο -1 (45-46).

Δεύτερο μέρος

Η ιστορία της τρίτης περιόδου είχε για απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντζανάν Μούσα. Οι πράσινοι βρέθηκαν στο +3 (51-48 στο 23′), αλλά από εκεί και πέρα όλα κρίθηκαν από τα χέρια του πολυτάλαντου γκαρντ/φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης. Χάρη στη δική του ραψωδία από τα 6μ75 (3/5 τρίποντα), η ομάδα του Τσους Ματέο ανέκτησε το προβάδισμα, εκτοξεύοντας μάλιστα τη διαφορά στο +18 (52-70 στο 29′).

Η είσοδος του Κώστα Σλούκα στο παρκέ και κάποια γρήγορα περιφερειακά σουτ έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό AKTOR να μαζέψει γρήγορα τη διαφορά (63-72 στο 33′), αλλά… ως εκεί. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έδωσε άλλα δικαιώματα στους γηπεδούχους, με τον Γκάμπριελ Ντεκ και τον Μάριο Χεζόνια να καθαρίζουν όποτε χρειάστηκε και να οδηγούν τη “Βασίλισσα” στο διπλό στο ΟΑΚΑ.

Ο MVP

Όπως συνέβη στο ΣΕΦ πριν από δύο βράδια, έτσι και τώρα στο ΟΑΚΑ, ο Μάριο Χεζόνια και ο Ντζανάν Μούσα της Ρεάλ έκαναν τη διαφορά. Στο πρώτο και το δεύτερο μέρος αντίστοιχα. Ο Μάριο Χεζόνια είχε 19 πόντους με 5/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/4 βολές, συν 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα (σε 22’52”) συμμετοχής, ενώ ο Ντζανάν Μούσα είχε 14 πόντους με 1/2 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 λάθος (στα 20’14”) που έμεινε στο παρκέ.

Η βαθμολογία

Με την χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού, φτάνει στις τρεις σερί ήττες και πλέον η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που έχασε έδαφος στην κατάταξη της EuroLeague, από την 5η που ήταν έπεσε στην 13η θέση, πάνω από την Ζαλγκίρις και κάτω από την Βαλένθια, ενώ η Ρεάλ παραμένει στην ίδια θέση, δηλαδή στην πρώτη.

Οι δηλώσεις του Αταμάν

Πιο εκνευρισμένος από ποτέ, εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν στην Αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, μετά από το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι για το αποτέλεσμα ή την εικόνα της ομάδας του, αλλά για μια πληροφορία που διέρρευσε από τη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα, στην Πρεσβεία της Τουρκίας.. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

“Πριν μιλήσω για τον αγώνα, θέλω να ξεκαθαρίσω μια κατάσταση που είναι πολύ σημαντική για μένα. Όπως ξέρετε, σήμερα επισκέφτηκα τον κ. Ερντογάν, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη. Ήμασταν μαζί για σχεδόν μισή ώρα, όπου μιλήσαμε. Κάποιος στην Ελλάδα, κάποιος από τους φίλους σας, είπε μαλακ***. Μία μαλ*** είδηση. Ότι με ρώτησε (ο Ερντογάν) γιατί ήρθα στον Παναθηναϊκό AKTOR και του είπα “ότι ήρθα για να κερδίσω τη Φενέρμπαχτσε”. Είναι εντελώς μαλ*** αυτό! Μιλήσαμε απλά για τη φιλία ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους. Μιλήσαμε για την αθλητική κουλτούρα στην Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους μας. Δεν μιλήσαμε καθόλου για τη Φενέρμπαχτσε! Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα κινηθώ νομικά εναντίον όποιου δημοσιογράφου και εφημερίδας το έγραψε αυτό! Είναι εντελώς μαλ***. Θέλω να το ξεκαθαρίσω”.

Όσα είπε για το παιχνίδι

“Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο μέρος, αλλά κάναμε πάλι χαζά λάθη στο δεύτερο μέρος. Σε πέντε – έξι λεπτά χάσαμε τα πάντα. Όταν παίζεις απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι εύκολα τα πράγματα, ειδικά όσο είναι μέσα ο Έντι Ταβάρες, δεν μπορείς να έχεις πόντους από τη ρακέτα. Χάσαμε πολλά σουτ, ανοιχτά σουτ, όπως φαίνεται κι από την στατιστική. Η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει σαν μηχανή, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Όταν κάνεις αυτά τα λάθη και χάνεις ελεύθερα σουτ, σε τιμωρούν. Άξιζε τη νίκη. Στο πικ εν ρολ, η Ρεάλ Μαδρίτης κρατάει μέσα τον Έντι Ταβάρες. Ήμασταν έτοιμοι γι’ αυτή την άμυνα, αλλά χάσαμε τα σουτ. Ειδικά ο Λούκα (Βιλντόσα). Δεν έπαιξε άσχημα απόψε, αλλά είχε 0/5 στο τρίποντο. Όλα αυτά ήταν ελεύθερα σουτ, όπως και του Μάριους Γκριγκόνις. Όταν χάνεις τόσα σουτ είναι αδύνατο να κερδίσεις”.

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες:

Άλμπα Βερολίνου – Αναντολού Εφές (89-97)

Παρτιζάν – Μιλάνο (82-69)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις